Woningstichting Domus en WoonGoed 2-Duizend verder als Nester

Woningstichting Domus en WoonGoed 2-Duizend verder als Nester

Gepubliceerd op:

Woningstichting Domus en WoonGoed 2-Duizend gaan per 1 juli a.s. verder onder de naam stichting Nester. Het samengaan van beide organisaties zorgt voor een sterkere positie in de toekomst. Hierdoor kan de nieuwe organisatie beter inspelen op de behoefte van (toekomstige) huurders. Dit komt ten goede aan de dienstverlening voor de huurders.

Beide organisaties hebben een lange traditie in het bieden van betaalbare en goede huisvesting. Woningstichting Domus dateert van 1918 en de oudste voorganger van WoonGoed 2-Duizend werd in 1917 opgericht. Ruim een eeuw later bieden beide organisaties duizenden mensen in Midden- en Noord-Limburg een thuis in een van de 6500 woningen.

Thuis bij Nester
De nieuwe naam, Nester, staat voor juist dat: het bieden van een thuis. Harrie Oosterlee, directeurbestuurder WoonGoed 2-Duizend gaat hierop in: “Wij wilden een eenvoudige, heldere naam die in
één woord vertelt wat wij doen. Het gaat niet om de bakstenen en het dak. Het gaat om een plek
waar je je veilig en prettig voelt. Door de fusie zijn wij toekomstbestendig. We hebben meer
slagkracht. Hoe merk je dat? Je hebt samen meer ruimte om te investeren in het betaalbaar houden
van onze woningen, in duurzaamheid, in nieuwe woningen en woningen voor onze partners uit de
zorg. En dat is weer belangrijk voor onze huurders.”

Leren van elkaar
De fusie heeft geen gedwongen ontslagen tot gevolg. De tien medewerkers van Woningstichting Domus verhuizen naar het kantoorpand in Reuver, waar ongeveer 50 WoonGoed 2-Duizend medewerkers werken. In het fusieproces leren medewerkers van beide organisaties van elkaar. Oosterlee: “De huurders gaan in eerste instantie weinig merken van de fusie. We zetten ons in voor een zo soepel mogelijke overgang. Maar achter de schermen werken we hard door aan verbetering van onze dienstverlening. We kijken in beide corporaties wat goed werkt, voegen dat samen en zoeken telkens een goede oplossing voor de huurders van beide organisaties. Domus is bijvoorbeeld
heel sterk in zorgvastgoed, die expertise nemen we over in de nieuwe organisatie. WoonGoed 2-Duizend is meer thuis in woonhuizen en brengt dat in. Domus heeft een sterk team dat goed bekend is bij de huurders in Roermond en omstreken. Deze structuur neemt de nieuwe organisatie over. In elk kerngebied werkt straks een wijkteam dat het gebied en de huurders goed kent. Nester krijgt het beste van beide werelden.”

Voordelen voor huurders
Frans Crijns, directeur-bestuurder a.i. van Woningstichting Domus vertelt over de voordelen voor klanten: “Als nieuwe organisatie kunnen we onze klanten ook op termijn een goede dienstverlening bieden zoals ze dat van ons gewend zijn. Wij delen een gezamenlijke klantvisie en ambitie op het gebied van vastgoedontwikkeling en beheer. Bijvoorbeeld in het duurzamer maken van het woningbezit. Nester wordt een lerende organisatie. We steken onze nek uit, denken samen met huurders in oplossingen en huurders kunnen op ons bouwen. We helpen onze huurders vooruit en werken aan een goede relatie: Goed verhuurderschap en goed huurderschap.”

Door de fusie wordt Nester een sterke speler in de kerngebieden gemeente Roermond, Beesel en Echt-Susteren. Daarnaast bezit het ook woningen in gemeente Leudal, Maasgouw, Roerdalen en Weert. De juridische fusie gaat op 1 juli 2020 van kracht.

Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...