Combineer het beste van twee werelden met een hybride systeem

Combineer het beste van twee werelden met een hybride systeem

Gepubliceerd op:

Mede door de energietransitie worden warmtepompen steeds vaker toegepast voor het verwarmen van woningen. Een nieuwe kans voor de installatiebranche, maar voor veel installateurs ook nog onbekend terrein. Remeha warmtepompen zijn er in all-electric en in hybride uitvoeringen en zijn geschikt voor toepassing in zowel nieuwbouw als bestaande woningen.

Een hybride installatie is een combinatie van een warmtepomp met een cv-ketel eventueel aangevuld met zonlicht. De warmtepomp zorgt het grootste deel van het jaar voor de verwarming van het huis. Alleen bij extreem koude dagen en voor het maken van warm tapwater wordt de cv-ketel nog ingeschakeld. Omdat een hybride gebruik maakt van de warmteafgiftesystemen (radiatoren of vloerverwarming) die al in het huis aanwezig zijn, kan op korte termijn het energie- en gasverbruik van de woning flink verlaagd worden zonder ingrijpende aanpassingen van de woning.

Een hybride installatie is, mits er voldoende ruimte en budget beschikbaar is, altijd geschikt. Naarmate de cv watertemperatuur lager kan zijn, zal het rendement toenemen.

Bij een hybride warmtepomp hoeft er geen extra boilervat aangeschaft te worden voor warm tapwater, omdat de cv-ketel dit verzorgt. Het comfort is dan ook vergelijkbaar.

Is de aanschaf van een warmtepomp nu nog niet haalbaar, maar wilt u wel verduurzamen in de toekomst? De Remeha Calenta Ace en Tzerra Ace cv-ketels zijn Hybrid Ready en ook in een later stadium gemakkelijk te koppelen aan een hybride warmtepomp.

Om nog meer te besparen kan het hybride systeem worden uitgebreid met een zonlichtsysteem. Dit kan zowel zonnestroom (PV) als zonnewarmte zijn. In geval van zonnestroom besparen uw huurders op de stroomkosten terwijl zij met zonnecollectoren op het gasverbruik besparen.

Voordelen hybride:
  • Verlaging van EPC en verbetering Energielabel
  • Verlaging stookkosten door gebruik buitenlucht
  • Lagere CO2-uitstoot
  • Hoge ISDE subsidie
Remeha biedt diverse hybride systemen aan waarbij u ervoor kunt kiezen om de warmtepomp te combineren met de bestaande cv-ketel of met een nieuwe Remeha Hybrid Ready cv-ketel.

Ga voor meer informatie over de Remeha hybride systemen naar:

https://www.remeha.nl/professional/consumenten-producten/duurzame-oplossingen/all-electric-of-hybride---hybride

Een greep uit ons leveranciersregister

GND Garantiedeuren
GND Garantiedeuren biedt opdrachtgevers en afnemers al meer dan 35 jaar zekerheid ...
Weikhoplex
De nieuwe generatie dak- en gevelprofielen ...
SMSParking BV
Mobiel parkeren via sms, app en internet!