Aw heft verscherpt toezicht Woningstichting Maasdriel op

Aw heft verscherpt toezicht Woningstichting Maasdriel op

Gepubliceerd op:

De Autoriteit woningcorporaties (Aw) heeft per 1 juli 2017 het verscherpt toezicht op Woningstichting Maasdriel opgeheven. De Woningstichting Maasdriel (WSM) stond vanaf 2015 onder verscherpt toezicht wegens risico’s voor de financiële continuïteit van de woningcorporatie.

De risico’s voor de financiële continuïteit van WSM onstonden door onvolkomenheden in de interne governance van de corporatie. Zo was de kwaliteit van de interne verantwoording en het financiële beheer bijvoorbeeld niet op orde. De Aw gaf WSM daarop de opdracht om een herstelplan op te stellen, dat begin 2016 is goedgekeurd.

Positief over herstelbeleid
De Aw is positief over de uitvoering van het herstelplan van WSM. De nieuwe strategische koers is recentelijk goedgekeurd door de Raad van Commissarissen. Het huurbeleid, verkoopbeleid en onderhouds- en verbeterbeleid zijn geactualiseerd, waarbij er inzicht is gekomen in de kwaliteit van het (vastgoed)bezit van WSM. Het assetmanagement binnen WSM krijgt daarmee vorm en inhoud. Daarnaast constateert de Aw dat de relatie bestuur – intern toezicht aanmerkelijk is verbeterd.
 
Verscherpt toezicht
Woningcorporaties met een verhoogd risico staan onder verscherpt toezicht van de Autoriteit woningcorporaties. Bij verscherpt toezicht is er sprake van het opleggen van de plicht tot het maken en uitvoeren van een herstelplan. De plaatsing onder verscherpt toezicht kan bij voldoende aanleiding elk moment plaatsvinden.


Een greep uit ons leveranciersregister

Ubbink BV
Ubbink werkt aan oplossingen voor energie efficiency en een goed binnenklimaat voor gebouwen...
ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele...
Raetsheren
Raetsheren van Orden biedt sinds de jaren 90 haar diensten aan de corporatiesector aan...