Waarom een nieuw kozijn, als het ook gerepareerd kan worden?

Waarom een nieuw kozijn, als het ook gerepareerd kan worden?

Gepubliceerd op:

Als sloten het begeven – door slijtage, inbraak of storing – wordt de oplossing al gauw gezocht in de aanschaf van een nieuw kozijn. “Jammer”, vindt Albert van der Avoird. “In 98% van de gevallen kunnen we hang- en sluitwerk repareren/vervangen. Met 13.000 onderdelen op voorraad doen we dit vaak nog op dezelfde dag. Ook als het slot al zo’n dertig jaar oud is.”

Een bezoek aan VDA Geveltechniek BV leert dat hiermee niets gelogen is. De stellingen in de drie bedrijfshallen van VDA Geveltechniek BV reiken tot het plafond en zijn stuk voor stuk gevuld met onderdelen van hang- en sluitwerk, variërend van sloten en sluitplaten tot scharnieren, drangers, brievenbussen en rubberen profielen. “Het assortiment breidt zich nog steeds uit”, vertelt Albert van der Avoird, eigenaar van VDA Geveltechniek BV. Met deze activiteiten beweegt VDA Geveltechniek BV zich in een nichemarkt. Zij is als een van de weinige Nederlandse ondernemingen die gespecialiseerd in de onderdelen voor kunststof, aluminium en houten kozijnen, deuren, ramen en schuifpuien.

Levering, reparatie en onderhoud
“Onze activiteiten vallen in twee disciplines uiteen”, vertelt Van der Avoird. “Aan de ene kant richten we ons op een zo volledig mogelijk assortiment en de verkoop daarvan. Aan de andere kant is een team van monteurs actief, dat hang- en sluitwerk repareert/monteert en onderhoudt. De levering gebeurt door het hele land. Montage en onderhoud vinden vooral plaats in de provincies Noord-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Limburg, Gelderland en Utrecht. Hier bezoeken onze monteurs zo’n 120 adressen per week.”

Snelle groei
De digitale ontwikkelingen en de economische crisis lijken de groei van VDA Geveltechniek BV alleen maar in de kaart te spelen. Van der Avoird: “Via Google worden we goed gevonden. Mensen bekijken het slot, toetsen het typenummer in en komen dan al gauw bij ons terecht. Daarnaast heeft de crisis veel partijen aan het denken gezet. Woningbouwverenigingen, vastgoedbedrijven en Verenigingen van Eigenaren schakelen ons steeds vaker in bij problemen aan ramen en deuren. Door het ruime assortiment kunnen we nagenoeg altijd snel helpen.”

Langetermijninvestering
“Steeds vaker nemen we ook het onderhoud van hang- en sluitwerk voor onze rekening”, vervolgt Van der Avoird. “We kunnen ramen afstellen, beglazen en smeren. We kunnen roosters schoonmaken, rubbers insmeren en de bouwkundige aansluitingen van de gevelelementen controleren. Zo voorkomen organisaties dat delen van het hang- en sluitwerk gaan vastzitten of – erger nog – kapot gaan, zodat de ramen en deuren helemaal niet meer open- of dichtgaan. Op de lange termijn is dit een uitstekende investering.”

VDA Geveltechniek BV
Meerval 11/11a/11b – 4941 SK  Raamsdonksveer
0162-511720
info@vda-geveltechniek.nl
www.vda-geveltechniek.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Verwarmingstechniek & Koeltechniek
Comfortabel wonen, verblijven en werken begint met een comfortabele omgeving. Een uitgekiend klimaat ...
Liftintermediair
Liftintermediair: De volledig onafhankelijke, ervaren adviseur in liftinstallaties ...
Total Wall
Onze passie is het mooi en duurzaam herstellen van gevels en panden ...