Derbigum Nederland

  1. Leveranciers »
  2. Daken »
  3. Dakbedekking »
  4. Derbigum Nederland

Derbigum Nederland

Bezoekadres
Veldsteen 52
4815 PK Breda
Corr.adres
Postbus 3270
4800 DG Breda
Contactgegevens
Telefoon: (015) 215 40 00

De Belgische onderneming Derbigum, moederbedrijf van Derbigum Nederland B.V., is gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbedekking. De onderneming, gestart in 1932 als familiale kmo in de waterdichting van daken en platte oppervlakken, is dankzij continue investeringen en een onnavolgbare service uitgegroeid tot een wereldspeler. De groep telt twee productie-eenheden in België (Lot & Perwez).
Derbigum biedt u met de welbekende traditionele Derbigum SP FR dakbedekking, met een bewezen levensduur van meer dan 40 jaar, de beste garantie voor een zorgeloos dak. Daarnaast bieden wij andere duurzame en innovatieve oplossingen aan zoals onze Derbigum NT dakbedekking, waarmee wij onze bijdrage doen aan de circulaire economie.

Derbigum speelt op het vlak van recycling al jaren een pioniersrol met een uniek systeem voor het recyclen van snij-en dak afval. Het is de enige Belgische producent die dak afval rechtstreeks in het productieproces kan integreren.

Over Derbigum & No Roof To Waste!
Derbigum is al vanaf eind jaren ’90 leider in het recyclen van dakbedekking. Zowel sloopdaken als het gratis opgehaalde snijafval worden gerecycled en hergebruikt in het productieproces van de Derbigum NT producten. Hiermee behoort Derbigum NT tot de meest duurzame milieukeuze die er op het gebied van dakbedekking te kiezen is.

Ons Derbigum NT product is voorzien van een DUBO Keur. Derbigum heeft opdracht gegeven aan Nibe, het Nederlands instituut voor bouwbiologie en ecologie, om dit te staven. Zij hebben Derbigum NT middels een levenscyclusanalyse (LCA) getoetst op haar impact op het milieu in vergelijk met andere dakbedekking producten.

Om alles wat Derbigum doet op het gebied van recycling samen te vatten hebben we het No Roof To Waste programma. Snijresten, productieresten en oude dakbanen worden dan ook gebruikt als nieuwe grondstof. Deze nieuwe grondstof, Derbitumen, zorgt ervoor dat we op een unieke manier kunnen bijdrage aan een circulaire economie. En uiteraard is Derbitumen verwerkt in de Derbigum NT.

Over Derbigum NT en ons CO2 -reductie certificaat
Door gebruik te maken van gerecyclede bitumen en hernieuwbare grondstoffen, Derbitumen, worden er minder nieuwe grondstoffen gebruikt. Dit resulteert in een vermindering van de CO2 uitstoot. Is uw dak voorzien van een Derbigum NT dakbedekking, geproduceerd met Derbitumen, dan ontvangt u een CO2 -reductie certificaat. De reductie wordt vooraf berekend en vastgelegd in dit certificaat. Op deze manier wordt het mogelijk gemaakt om de CO2 -reductie van uw dak(en) mee te nemen in bijvoorbeeld een compleet CO2 besparingsproces.

Foto's van Derbigum Nederland

Word lid en profiteer!

De database bevat een compleet overzicht van alle woningcorporaties met contactpersonen. Tevens ook de mogelijkheid om complete exports te maken naar Excel.

De aanbieding

Een greep uit ons leveranciersregister


Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...

Itho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel ...

Flynth is de grootste advies- en accountantsorganisatie voor het MKB ...

Het enige integratieplatform dat echt alle applicaties en ketenpartners met elkaar verbindt ...

Met verduurzaming op hoog niveau is uw project klaar voor veertig jaar...

Het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving ...