Weer een mooi strak en circulair geïsoleerd dak in één handeling

Weer een mooi strak en circulair geïsoleerd dak in één handeling

Gepubliceerd op:

Het na-isoleren van oude hellende daken kan een lastige opgave zijn. Wat doe je als het dakbeschot doorhangt? Hoe ga je om met een eventuele oude isolatielaag? Vragen waarvoor IsoBouw een praktische oplossing heeft met SlimFix RenoTwin.


SlimFix RenoTwin is een constructief sterke isolatieplaat die vrijdragend gemonteerd kan worden, dankzij het gebruik van stelschroeven. Naast het isoleren wordt het dak ook meteen uitgevlakt. Drie ingelijmde houten regels geven het element extra constructieve sterkte, waardoor o.a. overstekken eenvoudig te realiseren zijn. De messing/groef-verbinding voorkomt warmtelekken. De platen kunnen gratis uitgevoerd worden met een gootdetail en/of nokafschuining.

Circulair isoleren
De EPS-isolatie van SlimFix RenoTwin bestaat voor 98% uit lucht en is 100% recyclebaar. De energie-input en de hoeveelheid CO2-uitstoot bij de productie is de laagste van alle gangbare isolatiematerialen. De verdere verlaging van de CO2-footprint is mogelijk via het  recycle-programma van IsoBouw.

Toepassing PV-systemen
Steeds meer mensen kiezen ook bij renovatie voor de toepassing van PV-systemen. SlimFix RenoTwin Solar is een aanvullende variant die speciaal daarop is afgestemd. Doorgebogen daken worden weer mooi strak, een absolute voorwaarde voor de montage van PV-systemen.  

Op de isolatieplaten wordt in het werk, zonder extra timmerwerk, een door IsoBouw ontwikkelde waterkerende onderlaag aangebracht. Hiermee wordt de dakconstructie volkomen waterdicht. De vormgeving van de onderlaag zorgt voor een gegarandeerde ventilatie van de onderconstructie en een optimale ventilatie en koeling van de zonnepanelen. Dit verlengt de levensduur van de dakconstructie en verhoogt het rendement van de zonnepanelen. De afstand tussen de PV-panelen en de onderconstructie is altijd minimaal 100 mm. SlimFix RenoTwin Solar is mede daardoor het enige systeem waarmee conform de montage-eisen van de PV-paneelfabrikanten wordt gewerkt.


Een greep uit ons leveranciersregister

CEDRAL
Jouw partner voor dak- en gevelmaterialen ...
Unilin Insulation B.V.
UNILIN is al vele jaren een begrip in de bouwwereld en een grote Europese speler als het gaat om pasklare oplossingen ...
RECO Lift Solutions
Verhuur van tijdelijke personenliften, trapliften en noodliften voor iedere situatie ...