Wooninvesteringsfonds staat te koop

Wooninvesteringsfonds staat te koop

Gepubliceerd op:

Het Wooninvesteringsfonds (WIF) in Zeist biedt al het vastgoed aan op de internationale markt. Het gaat om ongeveer 4.150 woningen verspreid over Nederland. WIF is in 2005 opgericht om vastgoed over te nemen van woningcorporaties in geldnood. De verkoop van het vastgoed moet het WIF helpen om de schulden af te betalen.

De corporatie moet in totaal 320 miljoen aan leningen van banken herfinancieren en kampt met een gat van ongeveer 80 miljoen euro. De problemen van de corporatie zijn ontstaan doordat het verdienmodel niet meer werkt. Sinds 2005 heeft de organisatie ongeveer 6.000 woningen overgenomen, waardoor noodlijdende corporaties met de opbrengst weer konden bouwen en renoveren. Maar door het inzakken van de vastgoedmarkt is de waarde van het vastgoed van het WIF gedaald, brengt het doorverkopen minder op, terwijl de rentelasten drukken.

De portefeuilleverkoop is een van de grootste in Nederland in vele jaren. Alleen de noodlijdende corporatie Vestia, die door speculatie met derivaten in problemen kwam, heeft onlangs bijna 7.000 woningen ineens te koop aangeboden. Het WIF heeft vooral veel woningen in steden als Rotterdam, Schiedam, Groningen en Purmerend.

Bron: nrcq.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Polygon
Polygon is dé specialist in het schadeherstel en klimaatoplossingen ...
Remeha B.V.
In ruim 80 jaar is Remeha uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met ruim 500 medewerkers ...
IsoBouw Systems BV
IsoBouw onderzoekt continu wat echt werkt in de praktijk. Door goed naar de markt te luisteren, is IsoBouw als geen ander ...