WoCom bekijkt mogelijkheden klushuurwoningen

WoCom bekijkt mogelijkheden klushuurwoningen

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Wocom wil de mogelijkheid van klushuurwoningen bekijken en zoekt mensen die daarover mee willen denken. Het idee is dat de huurder het huis zelf opknapt in ruil voor een lagere huur.

Huurders krijgen de mogelijkheid om goedkoper en meer naar eigen inzicht en smaak het onderhoud en eventuele renovatie te doen. Er zijn allerlei varianten op deze ‘klushuur’ denkbaar. "Als het mogelijk is om koopwoningen goedkoper te maken door er een kluskoopwoning van te maken, zou het dan ook niet mogelijk zijn om een huurwoning goedkoper te verhuren doordat de huurder zelf een deel van het onderhoud of de renovatie doet?", licht Marion Vereijken van WoCom toe. “We willen met huurders en potentiële huurders zoeken naar een variant die past bij onze woningen en de toekomstige huurders van WoCom.”

Om het klushuurproject concreet te maken start de woningcorporatie binnenkort een project waarin huurders mee kunnen denken over de vorm. Geïnteresseerden hoeven geen bestaande huurder van de woningcorporatie te zijn. WoCom heeft huurwoningen in Cranendonck, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek en Someren.

Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Pre-Lite
Pre-Lite levert een breed assortiment hoogwaardige LED armaturen tegen de scherpste prijs in Nederland ...
Kingspan Light + Air
Experts op het gebied van brandveiligheid, daglichtconstructies, klimaattechniek, zonwering & louvre ...