CBS: Vooral huurwoningen gebouwd en gesloopt

CBS: Vooral huurwoningen gebouwd en gesloopt

Gepubliceerd op:

Van de bijna 50 duizend woningen die in 2013 nieuw zijn gebouwd was 41 procent op 1 januari 2014 in het bezit van een woningcorporatie. Bijna 20 procent van de nieuwbouw betrof de particuliere huursector. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS in opdracht van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties.

Het CBS heeft onderzoek gedaan naar woningvoorraadmutaties in 2013 per 4-cijferig postcodegebied. De cijfers van het CBS geven onder andere het aantal nieuwbouw en gesloopte woningen naar eigendom weer (koopwoning of huurwoning van corporatie of particuliere verhuurder).

In het postcodegebied 5038 in het centrum van Tilburg zijn met 769 de meeste huurwoningen voor corporaties gebouwd. Hiermee groeit de voorraad sociale huurwoningen in dit gebied met 30 procent. Deze nieuwbouw betreft vooral woningen bedoeld voor (internationale) studenten en kenniswerkers.

De bijna 13 duizend gesloopte woningen in 2013 waren veelal huurwoningen van een woningcorporatie (bijna 60 procent). Samen met de particuliere huursector zijn er in totaal bijna 10 duizend huurwoningen gesloopt. Maar doordat in de huursector bijna 30 duizend nieuwe woningen werden gebouwd, is het aantal huurwoningen wel toegenomen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
CascoTotaal
CascoTotaal ontwikkelt en realiseert prefab bouwconcepten voor de zakelijke markt ...
Storax B.V.
STORAX B.V. is al meer dan 40 jaar de meest complete mattenindustrie met productie in Nederland ...