Brandveilige en comfortabele galerijafsluitingen bij Kringloop en Smeenklaan in Amstelveen

Brandveilige en comfortabele galerijafsluitingen bij Kringloop en Smeenklaan in Amstelveen

Gepubliceerd op:

Comfort en verduurzaming staan hoog op de agenda van woningbouwcorporaties. Het behalen van een hoger energielabel is verplicht en daarnaast dateren veel flats nog uit de jaren 70 en kennen een lager wooncomfort dan vandaag.

Een van de verbeteringen die woningcorporaties kunnen doorvoeren is het afsluiten van de galerij. Dit levert een behoorlijke energiebesparing en comfort op. Maar er moet ook nog altijd een brandveilige vluchtweg zijn. Gelukkig kan de energiebesparing, het comfort én de brandveiligheid in één klap verbeterd worden dankzij galerijafsluitingen.

Bij de flats aan de Kringloop en aan de Smeenklaan in Amstelveen is de brandveiligheid in opdracht van woningstichting Eigen Haard op orde gemaakt door Kingspan Light + Air. Guido de Jong van woningstichting Eigen Haard leidde deze renovatieklus: "De gemeente vroeg ons om wat te doen aan de galerijen op de Kringloop. Die zijn niet brandveilig, je kan niet rookveilig vluchten. Toen hebben we gekeken van wat moeten wij hier doen om te zorgen dat ook in de toekomst mensen hier rookveilig kunnen vluchten."

Het team van Kingspan Light + Air renoveerde de galerijafsluiting en plaatste honderden lamellenventilatoren die groepsgewijs automatisch openen en sluiten op basis van sensoren. Hierdoor is er in alle seizoenen een prettig klimaat én een brandveilige situatie. Dirk-Jan Manders van Kingspan Light + Air:  "Wij hebben hier een gecertificeerd rookwarmte-afvoer en brandmeldinstallatie geleverd op de galerijen van de flats. Op het moment van brand in een van de woningen grenzend aan de galerijen worden de lamellen op signaal van de brandmeldinstallatie automatisch open gestuurd. Daarmee wordt de rook en de warmte afgevoerd zodat de mensen veilig kunnen ontvluchten."

Het stuk comfort voor bewoners is ook verbeterd. Guido de Jong, Eigen Haard:
"De galerijafsluitingen verhogen ook het comfort door de weersomstandigheden af te schermen. In de zomer openen de lamellen automatisch om te ventileren en als het regent sluiten ze juist.  Dus daarmee is het een stuk aangenamer om van de voordeur naar de postbussen te lopen, dat is natuurlijk ook wel wat waard!"

Bekijk het project hier:
https://www.kingspan.com/nl/nl/projecten/kringloop-smeenklaan-amstelveen/

Een greep uit ons leveranciersregister

Derbigum Nederland
Derbigum Nederland B.V. is gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbedekking ...
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
Drowa isolatiechips
Drowa; één van de goedkoopste, makkelijkste en meest effectieve isolatiemaatregelen ...