320 balkons in Breda onveilig verklaard

Gepubliceerd op:

Balkons van flats in de buurt van het Brabantpark in Breda zijn dinsdagavond met spoed afgezet met hekken, omdat de balkons onveilig zijn. Het gaat om de flatgebouwen aan de Jadestraat, Smaragdstraat, Beverweg, Monseigneur Leijtenstraat, Turkooishof en de Agaatstraat. Inwoners van deze flats zijn met een brief gewaarschuwd hun balkon niet te betreden. Het gaat om een totaalaantal van 160 woningen en 320 balkons.

De veiligheid van de balkons is volgens woningbouwvereniging WonenBreburg niet te garanderen. Uit gepland onderzoek van WonenBreburg bleek dinsdag dat de veiligheid van de balkons niet in orde is. Tijdens de inspectie kwam naar voren dat de betonnen balkonvloer van een aantal balkons niet sterk genoeg is. 

Voorzorgsmaatregelen
WonenBreburg heeft uit voorzorg een brief aan alle bewoners gestuurd, waarin wordt geadviseerd het balkon niet te betreden. “We besloten het zekere voor het onzekere te nemen en het zo aan te pakken”, aldus Eva Boon van WonenBreburg. Vandaag plaatst de woningbouwvereniging ondersteuningspalen onder de balkons als tijdelijke oplossing voor het probleem. Naar een definitieve oplossing wordt nog gezocht.

Bron: Omroep Brabant. Beeld: Cindy Vervuren.

Een greep uit ons leveranciersregister


BOOT is een organiserend ingenieursbureau uit Veenendaal en levert met ca. 120 medewerkers ...

BOB Opleiding, Training en Advies is hét opleidingsinstituut voor kaderfunctionarissen en management in de bouw ...

Innovateam creëert d.m.v. creativiteit en innovativiteit oplossingen voor verschillende maatschappelijke problemen ...