Wonen Wateringen wil groot 'zonneveld' realiseren

Wonen Wateringen wil groot 'zonneveld' realiseren

Gepubliceerd op:

Wonen Wateringen is, samen met een aantal Westlandse bedrijven, van plan het eerste zonneveld in de regio aan te leggen. Op een braakliggend stuk grond in Wateringen moeten meer dan 7.500 vierkante meters zonnepanelen komen. Het zonneveld gaat jaarlijks ruim 1.000.000 kWh elektriciteit produceren waarmee ruim 350 huizen van stroom worden voorzien.

Wonen Wateringen had op de beoogde locatie woningbouw voorzien, maar die plannen gaan niet door. Het zonneveld, dat bijna 2 hectare in beslag neemt, heeft een levensduur van 15 jaar. Daarna komt de grond weer beschikbaar voor de glastuinbouw.

Het college B&W van Westland ziet de plannen van Wonen Wateringen voor het zonneveld langs de Wippolderlaan wel zitten. "De gemeente heeft de ambitie om in 2020 de duurzaamste glastuinbouwgemeente van Nederland te zijn. De plannen van Wonen Wateringen om een zonneveld te realiseren past uitstekend in dit beleid. Het versterkt bovendien het imago van Westland als ondernemende en innovatieve gemeente," stelt wethouder Arne Weverling.

Wonen Wateringen werkt bij de realisatie van Zonneveld Wippolderlaan samen met partners uit Westland. Ook inwoners van Wateringen en Kwintsheul kunnen, door het kopen van een certificaat, deelnemen in het project. Zij krijgen zo de mogelijkheid om zonder zonnepaneel op hun eigen dak toch duurzame energie op te wekken. "De mogelijkheid in de plannen van Wonen Wateringen dat inwoners kunnen participeren in het project beantwoord aan de wens van het college dat juist de bewoners profijt hebben van het zonneveld, bijvoorbeeld doordat hun energierekening omlaag gaat", aldus Weverling.

Wonen Wateringen gaat nu aan de slag met het aanvragen van de nodige vergunningen en subsidie. In de komende week zal een website worden gelanceerd waar de voortgang van de plannen wordt gepubliceerd en de mogelijkheid tot intekenen op een certificaat van deelname wordt geboden.

Een greep uit ons leveranciersregister

REC Solar EMEA GmbH
REC biedt zonnepanelen die ideaal zijn voor commerciële daken ...
GEALAN
De GEALAN-groep is een van Europa's toonaangevende fabrikanten van pvc profielen voor ramen en deuren ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...