Kompakt 2.0-serie, een slimme en eigentijdse oplossing voor uw woonwijk!

Kompakt 2.0-serie, een slimme en eigentijdse oplossing voor uw woonwijk!

Gepubliceerd op:

Deze unieke serie universele verzamelkappen is een heuse blikvanger, die bijdraagt aan de uitstraling van individuele woningen en de totale woonwijk. Wie wil ‘m niet in de buurt! Schots en scheef staande pijpjes op het dak geven de wijk een rommelige uitstraling. Met deze slimme en eigentijdse oplossing voor uw woonwijk hoeft u zich hier niet langer aan te storen. De Kompakt 2.0-serie van Ubbink zorgt voor optimale prestatie en een fraaie uitstraling van uw wijk!

Slimme en eigentijdse oplossingen voor dakhellingen 15°-55°!
De beproefde en onderscheiden Kompakt 2.0-serie van Ubbink biedt een oplossing voor alle dakhellingen (15°-55°). Alle varianten zijn voorbereid op de nieuwste isolatie-eisen voor het dak (Rc 6.0) uit het Bouwbesluit 2015 (EPC 0,4) en voldoen aan de relevante eisen met betrekking tot lucht- en waterdichtheid Ideaal voor renovatie en vervanging, maar ook voor nieuwbouw waarbij hoge eisen worden gesteld aan de luchtdichtheid en isolatiewaarde van de woning. De moderne en fraaie vormgeving maakt deze Kompakt 2.0-serie een eigentijdse topper, die staat voor veiligheid, zekerheid en gemak!

De serie bestaat uit:
 • Kompakt 2.0 Rookgasafvoer
  Universele verzamelkap voor rookgas- en ventilatiesystemen en rioolontluchting met geïntegreerd indekdeel. Er is ook een variant met een concentrische rookgasafvoeraansluiting beschikbaar.
 • Kompakt 2.0 WTW/MV-Riool
  Wanneer u geen cv-ketel meer heeft, maar wel ventileert via een C of D ventilatiesysteem, is er een uitvoering zonder rookgasafvoer en luchttoevoer voor de ketel, maar wel met een geïsoleerde leiding ø 160 mm voor WTW- of MV-aansluiting. Deze variant heeft ook een aansluiting voor rioolontluchting ø 110 mm.
 • Kompakt 2.0 WTW/WP
  Voor het energieneutraal maken van woningen worden steeds vaker luchtwarmtepompen toegepast. Het minimaliseren van de luchtweerstand in het toe- en afvoerkanaal is cruciaal voor een goede opbrengst en een diameter van 200 mm inwendig is noodzakelijk. Ubbink brengt deze standaardoplossing in de uitvoering Kompakt 2.0 WTW/WP met enkelwandige HDPE-doorvoer rond 200 mm.
Luchtdichte afsluiting
Luchtdichting is een belangrijk onderdeel van het energiezuinige bouwproces. Helemaal nu de EPC-eis in het Bouwbesluit steeds verder wordt aangescherpt. Via kieren, spleten en naden verdwijnt opgewarmde binnenlucht naar buiten en dringt koude lucht naar binnen: dubbel energieverlies! Ook kunnen luchtlekken tocht en vochtproblemen in de constructie veroorzaken. Daarom is er voor iedere Kompakt 2.0 een bijpassend Luchtdicht Dakdoorvoermanchet van Ubbink beschikbaar.

Voordelen van de Kompakt 2.0-serie
 • Minimale dakdoorbreking door haakse montage en behoud optimale isolatie
 • Gegarandeerd luchtdicht met bijpassend Luchtdicht Dakdoorvoermanchet
 • Scheve montage onmogelijk
 • Voldoet aan alle regelgeving
 • Fraaie uitstraling van uw wijk
Productadvies op maat
Heeft u vragen? De specialisten van Ubbink adviseren u graag. Bel de Ubbink Productadvieslijn 0313 480 300 of stel uw vraag per mail via productadvieslijn@ubbink.nl.

Ubbink, voor uw gemak!

www.ubbink.nl/revolutieophetdak


Een greep uit ons leveranciersregister

Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...