MVGM VvE Management helpt u verduurzamen

MVGM VvE Management helpt u verduurzamen

Gepubliceerd op:

Duurzaamheid is een lastig toepasbaar begrip binnen VvE’s. Vaak is het voor een VvE überhaupt lastig om financieel de zaken op orde te houden, zonder eenmalige extra bijdrages, laat staan dat er geïnvesteerd wordt in bijvoorbeeld zonnepanelen of een groen dak. 

Daarnaast is het nog zo dat het juridisch ook lastig kan zijn, indien een VvE zich puur wil richten op het “onderhouden” van het complex en niet het “verbeteren” van het complex. Zo kan een individueel lid al snel een stap richting een duurzamere VvE blokkeren.

Elke VvE is verschillend en als VvE’s al kijken naar de mogelijkheid om de VvE wat groener te krijgen, wordt er vaak gekeken naar zonnepanelen of isolatie. Vanwege kosten of complexiteit wordt dan al snel afgehaakt. Maar er zijn natuurlijk veel meer opties die en voor de VvE goed kunnen zijn en voor het milieu.

MVGM VvE Management helpt VvE’s graag  met verduurzamen van hun complex. In samenwerking met enkele externe partijen bieden wij voor al onze VvE’s een duurzaamheidsscan aan waarmee VvE’s inzichtelijk krijgen wat voor hun de verschillende opties zijn, wat de terugverdientijd is en dus ook welke opties het meest interessant zijn.

Ook voor woningcorporaties kan dit interessant zijn. Naast het sociaal maatschappelijke effect, kan het van invloed zijn op het energielabel van appartementen en dus ook de verkoopbaarheid van de woningen. Wilt u meer informatie hierover? Neem dan gerust contact met ons op!

MVGM VvE Management heeft veel ervaring met het beheren van VvE’s voor corporaties. Wij werken samen met meer dan 25 corporaties verspreid door heel Nederland. Voor sommige corporaties doen wij slechts het beheer van enkele VvE’s, maar wij geven ook graag advies bij VvE beheer en kunnen indien gewenst het VvE beheer geheel over nemen met behoud van werkgelegenheid. Wilt u meer informatie over een eventuele samenwerking? Neem dan gerust contact met ons op!

Voor meer informatie en een uitgebreid beeld van onze dienstverlening verwijzen wij u graag naar de onze website: www.mvgm.nl/vve.https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/vastgoed/mvgm

Een greep uit ons leveranciersregister

Revoort Slopen & Saneren
Revoort maakt ruimte voor Woningcorporaties ...
Weikhoplex
De nieuwe generatie dak- en gevelprofielen ...
ALUTHERM Heating
Specialist in grote hybride systemen van 170kW tot 1500kW en gasgestookte CV-ketels van 170kW tot 2200kW ...