Vraaggestuurde dakventilatoren voor wooncomplex Vijverhorst in Nijmegen

Vraaggestuurde dakventilatoren voor wooncomplex Vijverhorst in Nijmegen

Gepubliceerd op:

Twee jaar geleden werd in Nijmegen gestart met de ambitieuze renovatie van het iconische complex Vijverhorst, dat al 46 jaar een prominente plaats inneemt in de stad. Deze grootschalige renovatie was niet alleen gericht op het verfraaien van de buitenkant, maar ook op het toekomstbestendig maken van het gebouw voor de komende decennia.

Vraaggestuurde dakventilatoren voor wooncomplex Vijverhorst in Nijmegen
Het renovatieproces omvatte een grondige isolatie-upgrade van de gebouwschil, waaronder de installatie van HR+++ glas en verbeterde isolatie voor leidingen, wat resulteerde in aanzienlijke energiebesparingen voor de bewoners. Naast deze isolatiemaatregelen werd er ook veel aandacht besteed aan de ventilatie van het gebouw, een essentieel aspect voor het creëren van een gezonde en comfortabele leefomgeving.

De organisatie koos voor de ‘Duco RoofFan’, een drukgestuurde dakventilator die zorgt voor een collectieve afvoer binnen Duco’s Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen (VNV). De druksturing zorgt voor een perfecte verdeling van de debieten in gestapelde woningbouw. In combinatie met de Intelli Air Valve of iAV-kleppen biedt de Duco RoofFan de oplossing voor het eerste compleet vraaggestuurde collectief C systeem.

“In opdracht van ‘Veluwezoom Verkerk Bouw b.v’. heeft ‘Denned’ voor Woningcorporatie ‘Portaal’ 108 appartementen gerenoveerd”, vertelt Andy Houterman, werkvoorbereider bij ‘Denned’. “Hierbij waren we verantwoordelijk voor de E- & W-installaties. De appartementen zijn nu beter geïsoleerd. De ventilatie en de brandveiligheid is verbeterd. De installaties zijn vernieuwd en er zijn rookmelders geplaatst op het lichtnet. Daarnaast was een deel van de keukens, badkamers en toiletten verouderd. Ook deze zijn vervangen.”

Installatie- en onderhoudsvriendelijk
De Duco RoofFan is niet alleen een technologisch geavanceerde oplossing, maar ook uitzonderlijk gebruiksvriendelijk. De dakventilator van DUCO kenmerkt zich door het snelle installatie- en onderhoudsgemak. De RoofFan is opmerkelijk licht, slechts 11 kilogram. Met zijn compacte vormgeving kan 1 persoon dit lichtgewicht eenvoudig monteren. Tevens is de dakventilator uitermate onderhoudsvriendelijk. Losse printplaten onder de kap zijn er niet. De voeding en alle externe aansluitingen zitten in de werkschakelaar voor directe bereikbaarheid. Hiermee is de dakventilator gemakkelijk te benaderen. De efficiënte aerodynamische waaier met achterovergebogen schoepen maakt de RoofFan minder gevoelig voor vervuiling.

Labelsprong
Het resultaat van deze renovatie-inspanningen was niet alleen een esthetisch aantrekkelijker gebouw, maar vooral een aanzienlijke verbetering van de leefomstandigheden voor de bewoners. Dankzij de geïmplementeerde energiebesparende maatregelen en verbeterde ventilatie sprongen de woningen van een energielabel D/E naar een indrukwekkend label A, waarmee ze voldoen aan de hoogste normen op het gebied van energie-efficiëntie en duurzaamheid.
Een greep uit ons leveranciersregister

BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...