DeltaWonen verwijdert open verbrandingstoestellen uit huurwoningen

DeltaWonen verwijdert open verbrandingstoestellen uit huurwoningen

Gepubliceerd op:

In 2014 en 2015 heeft woningcorporatie deltaWonen nagenoeg alle open verbrandingstoestellen versneld uit de huurwoningen verwijderd. Begin 2014 constateerde deltaWonen dat in ongeveer 10 procent van de sociale huurwoningen nog een open verbrandingstoestel zat. Open verbrandingstoestellen kunnen koolmonoxidevergiftiging veroorzaken.

Begin 2014 startte deltaWonen met het vervangen van alle keukengeisers, gashaarden en oude cv ketels. Inmiddels zijn bij alle sociale huurwoningen van deltaWonen de open verbrandingstoestellen vervangen door een cv installatie, een gesloten geiser of een eigentijdse cv ketel die aanzienlijk minder risico oplevert als het gaat om koolmonoxidevergiftiging. In totaal gaat het om bijna 1300 open verbrandingstoestellen, die zijn vervangen.

Open verbrandingstoestellen zijn verouderde toestellen die hun verbrandingslucht halen uit de ruimte waarin het toestel staat of hangt. Als de woning niet goed geventileerd wordt of het toestel slecht onderhouden is, kan dat gevaarlijke situaties opleveren doordat er koolmonoxide vrijkomt. Jaarlijks overlijden ten minste elf personen aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging en belanden 150 mensen in het ziekenhuis door zo’n vergiftiging.

Een greep uit ons leveranciersregister

S&P Holland B.V.
Soler & Palau, de grootste fabrikant van ventilatoren van Europa ...
Geberit B.V.
De wereldwijd opererende Geberit Group is de Europese marktleider voor sanitaire producten ...
Weckx B.V.
Direct alarmering. Waar u ook bent.