Prestatieafspraken tussen gemeente Achtkarspelen, WoonFriesland en De Bewonersraad

Prestatieafspraken tussen gemeente Achtkarspelen, WoonFriesland en De Bewonersraad

Gepubliceerd op:

De gemeente Achtkarspelen, WoonFriesland en De Bewonersraad hebben prestatieafspraken gemaakt voor 2017. De prestatieafspraken dragen bij aan de doelstellingen in de woonvisie van Achtkarspelen ‘Wonen voor jong en oud’. Het is de eerste keer dat door de drie partijen prestatieafspraken zijn gemaakt in het kader van de nieuwe woningwet, die het maken van afspraken verplicht stelt.

De gemeente, WoonFriesland en De Bewonersraad gaan in 2017 samen op zoek naar mogelijkheden om woningen te verduurzamen en goed wooncomfort te bieden. De partijen blijven hierbij rekening houden met de huurprijzen van de woningen, zodat deze niet in het geding komen. WoonFriesland verhuurt in Achtkarspelen 521 woningen waarbij de woningcorporatie huurders een woning aanbiedt die past bij hun inkomen. Daarnaast realiseert WoonFriesland kwaliteitsverbeteringen aan woningen en verbetering van de energieprestatie van woningen, zonder de huur te verhogen.

De Bewonersraad volwaardig overlegpartner
De Bewonersraad, die als volwaardige overlegpartner wordt beschouwd, de initiatieven van WoonFriesland en geeft periodiek voorlichting aan haar leden over betaalbaar wonen.
De drie partijen gaan in 2017 onderzoeken of de huidige zoekduur reëel is. WoonFriesland wil volgend jaar maar circa acht huurwoningen in de gemeente verkopen, omdat er veel behoefte is aan huurwoningen met een huur onder de €409.

Verbeteren kwaliteit en duurzaamheid
WoonFriesland gaat in 2017 ruim 1,1 miljoen euro besteden om de kwaliteit en duurzaamheid van haar woningen in stand te houden en te verbeteren. Voor de komende 5 jaar wil WoonFriesland meer dan de helft van haar woningen in kwaliteit verbeteren en energiezuiniger maken. Daarnaast is afgesproken dat WoonFriesland in samenwerking met Wocozon versneld zonnepanelen plaatst in Achtkarspelen. De zonnepanelen kunnen een gemiddeld gezin van een huurwoning een besparing van 100 euro per jaar opleveren zonder dat zij zelf hoeven te investeren.

Op www.achtkarspelen.nl/woonvisie zijn de prestatieafspraken na te lezen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...