Onderdeel van de wijk, niet alleen van de bouw

Onderdeel van de wijk, niet alleen van de bouw

Gepubliceerd op:

Betrouwbaar vastgoed neerzetten, dat is voor ons vanzelfsprekend. We bedoelen daarmee niet alleen de daadwerkelijke bouw, maar ook de omgeving waarin gebouwd wordt. Als wij renoveren, denken we niet alleen aan de technische aspecten, maar bekijken we alles vanuit een breed perspectief: “Wij proberen onderdeel te zijn van de wijk, niet alleen van de bouw”, zegt André Köster, directeur Dura Vermeer Bouw Heyma.

“We kunnen natuurlijk niet alles veranderen aan de omgeving, maar we denken wél altijd mee. Wij willen op een aangename manier aanwezig zijn. Dit kan door een witte bouwkeet met ramen te plaatsen, in plaats van een dichte, die binnen de kortste keren vol graffiti zit”, vertelt Köster. Daarnaast willen wij bij ieder project vanuit een maatschappelijke rol iets betekenen. Bij een renovatie of ingreep voegen wij een verrassend element aan de omgeving toe: “Dat kan bijvoorbeeld iets voor kinderen zijn of een andere waardevolle bijdrage voor de wijk. Wij denken er altijd over na wat voor de omgeving geschikt is”, vertelt Köster. 

Dura Vermeer is een ketensamenwerkingsbedrijf. Dit betekent dat wij voortdurend overleggen met de opdrachtgever en de bewoners. Wat is het beste voor het vastgoed en wat is het beste voor de mensen die er wonen of werken?

Een goed voorbeeld van deze maatschappelijke rol is dat een aantal werknemers van Dura Vermeer op het kantoor van woningcorporatie Ymere in Amsterdam werkt. Hierdoor wordt er direct samengewerkt en dat is dé manier voor het beste resultaat. Als ketenpartner van Ymere realiseren wij een langlopend renovatieproject in een bijzondere buurt: de Amsterdamse Van der Pekbuurt. In de komende tien tot vijftien jaar renoveren we hier jaarlijks 100 tot 150 woningen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Noodliften.nl B.V.
Noodliften houdt uw bewoners mobiel door de snelle montage van tijdelijke trapliften ...
Weckx B.V.
Direct alarmering. Waar u ook bent.
Aareon
Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal) ...