SWZ uit Zwolle beste woningcorporatie

SWZ uit Zwolle beste woningcorporatie

Gepubliceerd op:

De Aedes Benchmark laat wederom uitstekende resultaten zien voor Woningcorporatie SWZ uit Zwolle. Dit jaar werd zelfs de AAAA-score behaald. Deze hoge score is met name behaald door de grote stijging van de tevredenheid van de huurders van SWZ. Slechts 7 van de 289 behaalden net als SWZ deze bovengemiddelde score.

Bestuurder Monique Boeijen verklaart ontzettend blij te zijn met de behaalde AAAA-score en heel trots te zijn op de medewerkers van SWZ. ‘De mensen van onze servicedienst krijgen veel waardering van onze huurders, we letten goed op onze kosten en we investeren ook veel in duurzaamheid. De komende jaren gaan we door met deze verduurzaming, zodat we uiteindelijk al onze huurders een betaalbare en goed geïsoleerde woning kunnen bieden.’

De AAAA-score werd behaald op de volgende punten:
  • Huurdersoordeel; Bij het huurdersonderdeel reparatieverzoeken scoort SWZ hoog met een 8,0. De score bij nieuwe huurders bleef ook dit jaar gelijk (7,6), maar steeg bij vertrokken huurders naar een 7,5 (was 7,1).
  • Bedrijfslasten; SWZ scoort op het onderdeel bedrijfslasten een A. De bedrijfslasten zijn gedaald naar € 631, daar waar het sectorgemiddelde ligt op € 764.
  • Duurzaamheid; Op het gebied van duurzaamheid presteert SWZ bovengemiddeld in de energie-index. De woningen hebben een energie-index van 1,51, waar het landelijk gemiddelde op 1,65 ligt.
  • Onderhoud en verbetering; SWZ haalt een hoge klanttevredenheid tegen lagere kosten voor onderhoud en verbetering.
Op 22 november zijn op het jaarlijkse Aedescongres alle benchmarkresultaten bekend gemaakt. Zie voor de gedetailleerde resultaten www.aedes.nl.

Bron: www.weblogzwolle.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Zegwaard Rioolbeheer
Zegwaard Rioolbeheer werkt voor verschillende woningcorporaties onder het concept ...
PAM Galerij en Balkonverhoging B.V.
Drempels en hoogteverschillen belemmeren ouderen en mensen met een handicap in hun mobiliteit ...
S&P Holland B.V.
Soler & Palau, de grootste fabrikant van ventilatoren van Europa ...