Reinhoudt bestuurder af bij Woongoed

Gepubliceerd op:

Directeur-bestuurder Cees Reinhoudt van woningstichting Woongoed Zeeuws-Vlaanderen is ontheven uit zijn bestuursfunctie.

De Raad van Commissarissen van de woningcorporatie heeft dit besloten en gisteren bekendgemaakt. Paul Vlug van adviesbureau Vlug uit Rotterdam is voor een halfjaar aangesteld als opvolger van Reinhoudt.

Volgens voorzitter Johan Seijdlitz van de Raad van Commissarissen ligt een verschil van mening over het ontwikkelen van een visie op de dalende bevolking in ZeeuwsVlaanderen en de gevolgen voor de woningmarkt aan de beslissing ten grondslag. Seijdlitz stelt onomwonden dat het in Zeeuws-Vlaanderen aan zo'n visie ontbreekt. Hij rekent dat ook de drie gemeenten aan.

"De bevolkingskrimp in ZeeuwsVlaanderen heeft voor bewoners grote gevolgen", verklaart Seijdlitz. "Neem ouderen die hun huis willen verkopen om kleiner te gaan wonen. Die kunnen hun woning steeds moeilijker kwijt. Dat wordt in Zeeuws-Vlaanderen een enorm sociaal probleem."

Vlug, Reinhoudts opvolger als bestuurder, heeft van de Raad van Commissarissen nadrukkelijk de opdracht gekregen 'zich te richten op een visie en strategie met betrekking tot het wonen in ZeeuwsVlaanderen'. De Rotterdammer is bekend met de wereld van de woningcorporaties en is al als adviseur betokken geweest bij Woongoed.

Een greep uit ons leveranciersregister

SKK Kozijnwacht B.V.
Serviceorganisatie voor Dagelijks, Planmatig en Preventief Kozijnonderhoud ...
Oolders, Heijning & Voogelaar B.V.
OHV acteert als externe beleggingsafdeling voor haar institutionele relaties, waarnaar taken ...
Zoontjens
Meer dan honderd jaar werken in de bouwsector heeft voor dakspecialist Zoontjens geleid tot een schat aan ...