Portaal sluit ontslagen niet uit

Portaal sluit ontslagen niet uit

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Portaal gaat de bedrijfslasten de komende jaren met 20% verlagen. Daarbij sluit de organisatie gedwongen ontslagen niet uit. Portaal geeft aan dat het vanwege de nieuwe verhuurdersheffing genoodzaakt is om uitgaven te schrappen.

Portaal bezit 5.800 woningen in Arnhem en nog eens 11.800 in Nijmegen. Daarmee behoort ze tot de grotere corporaties in Nederland. Over al deze woningen moet ook Portaal vanaf dit jaar een verhuurdersheffing afdragen aan het Rijk. Voor dit jaar gaat het nog om een bedrag van ruim een miljoen euro. Maar de heffing loopt geleidelijk op naar 42 miljoen euro in 2018. Portaal wil deze kostenpost niet verhalen op de huurders. "We proberen uit alle macht de gevolgen voor onze huurders te voorkomen of in elk geval zo klein mogelijk te houden", zei een woordvoerder van Portaal in De Gelderlander. Als gevolg zal er in de organisatie gesneden moeten worden. De corporatie wil de bedrijfslasten de komende jaren met 20% terug brengen. Dat zal niet lukken zonder mensen te ontslaan. De eerste slachtoffers zijn al bekend. De vier directeuren van de regio's Arnhem en Nijmegen, Utrecht, Amersfoort en Leiden raken hun baan kwijt. In februari was er nog een carrousel en kwamen Arnhem en Nijmegen onder één leiding.

Bron: gelderlander.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

IsoBouw Systems BV
IsoBouw onderzoekt continu wat echt werkt in de praktijk. Door goed naar de markt te luisteren, is IsoBouw als geen ander ...
NARIS
Risicomanagement bij woningbouwcorporaties is vast goed!
Gr8 Roofs
Resultaatgericht samenwerken aan de daken van de toekomst ...