Verbod op asbestdaken

Verbod op asbestdaken

Gepubliceerd op:

Vanaf 2024 zijn asbestdaken in heel Nederland verboden. Het verbod geldt voor asbesthoudend materiaal dat in contact staat met de buitenlucht, bijvoorbeeld golfplaten en dakleien. De overheid heeft hiertoe besloten om mens en milieu te beschermen tegen de risico’s die blootstelling aan asbest met zich meebrengt. 


Het inademen van asbestvezels kan namelijk ernstige gezondheidsklachten veroorzaken, o.a. bij branden en bouwwerkzaamheden. Ook verweren asbestdaken door weersinvloeden, zodat asbestvezels kunnen vrijkomen. Het verbod op asbest in daken vanaf 2024 verplicht alle eigenaren van een woning of bedrijfspand om het asbest voor die tijd te laten verwijderen.

Al 10 jaar de Asbestconcurrent!
Het verwijderen van asbest moet zorgvuldig gebeuren, want daarbij komen asbestvezels vrij. Daarom hebben medewerkers en omstanders bescherming nodig tijdens de werkzaamheden. Het is dan ook zaak om een ervaren asbestsaneerder in te schakelen, zoals de Asbestconcurrent (Gebroeders van Zanten Asbestverwijdering BV). Dit bedrijf bestaat nu 10 jaar en is gespecialiseerd in het verwijderen van materialen waarin asbest is verwerkt. Of het nu gaat om golfplaten, dakbeschot, isolatie of ander asbesthoudend materiaal: met gekeurde machines en gereedschappen kan de Asbestconcurrent elke asbestsanering, inclusief het eventuele sloopwerk, vakkundig en veilig uitvoeren.

Certificering
Omdat asbestsanering een risicovol beroep is, zijn er diverse richtlijnen opgesteld. De belangrijkste hiervan zijn de wettelijk vastgestelde norm SC-530 en DTA-certificatie (Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering). De Asbestconcurrent is volledig gekwalificeerd en schoolt zijn medewerkers jaarlijks bij, zodat de kennis actueel blijft. Het bedrijf staat dan ook garant voor een vakkundige en veilige asbestverwijdering. En door een professional in te schakelen weten huiseigenaren zeker dat het dak na de sanering voldoet aan de eisen van de overheid.

Subsidieregeling
Per 1 januari 2016 komt er een subsidieregeling voor het verwijderen van asbest uit daken. De regering stelt hiervoor 75 miljoen euro beschikbaar, als tegemoetkoming in de kosten voor de verplichte asbestverwijdering. Omdat asbestdaken vooral in de agrarische sector voorkomen, is het ook mogelijk om nu al gebruik te maken van de subsidieregeling 'Asbest eraf, zonnepanelen erop'. Over deze regeling, die loopt tot augustus 2015, kan de Asbestconcurrent uitgebreide informatie verstrekken.

Waarom de asbestconcurrent?
  • Professioneel en volledig gecertificeerd
  • Duidelijke en scherpe offerte
  • Korte lijnen: direct contact met 1 persoon
  • Deskundig advies, gericht op de situatie van de klant
  • Persoonlijk betrokken bij de klant en de klus
Bel voor meer informatie de Asbestconcurrent (06-25025610) of bekijk de website: www.asbestconcurrent.nlEen greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
AWB
AWB, onderdeel van de Vaillant Group ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt totaaloplossingen ...
Weckx B.V.
Direct alarmering. Waar u ook bent.