Balkonophoging appartementen Veenendaal

Balkonophoging appartementen Veenendaal

Gepubliceerd op:

In Veenendaal is afgelopen anderhalf jaar een appartementencomplex met huurwoningen compleet gerenoveerd en verduurzaamd. Niet alleen de binnenkant werd aangepakt, ook de buitenkant van Duivenwal I & II kreeg een upgrade. Hierbij werd een indrukwekkend aantal van 267 balkons opgehoogd met nieuwe keramische tegels. Leverancier Zoontjens is specialist in galerij- en balkonophoging.

VERDUURZAMING EN MODERNISERING APPARTEMENTEN
De grootschalige renovatie van beide appartementencomplexen in Veenendaal werd in opdracht van woningcorporatie Veenvesters (voorheen Patrimonium woonservice) uitgevoerd door bouwbedrijven Trebbe en Van Wijnen Eibergen. Gezamenlijk hebben zij de 267 seniorenappartementen vernieuwd en verduurzaamd.
Tijdens de renovatie zijn verschillende verduurzamingsmaatregelen uitgevoerd, waardoor de woningen een sprong hebben gemaakt van energielabel E naar B. Het wooncomfort van de bewoners is drastisch verhoogd door o.a. vernieuwing van de keukens en de sanitaire ruimtes, maar ook door een opknapbeurt van de buitenruimtes. Alle balkons zijn opgehoogd door middel van het keramische daktegelsysteem van Zoontjens. Hierdoor werden de balkons fraaier – èn beter betreedbaar.

OPHOGING BALKONS EN GALERIJEN
Niet alleen balkons kunnen worden opgehoogd met keramische tegels. Ook galerijen kunnen worden opgehoogd met het Dreen®Ceramicaplus systeem van Zoontjens. Het hoogteverschil bij de toegang tot een woning wordt hiermee aangepakt. Het systeem voorkomt tevens dat tegels gaan schuiven; de tegels worden namelijk voorzien van een hoekstuk, waarmee ze op de fixplate lock geplaatst en vergrendeld worden. Zo liggen de tegels gefixeerd, maar blijft de ondergrond (indien nodig) bereikbaar. Het loopoppervlak is vlak en stabiel.

DREEN®CERAMICAPLUS TEGELS
De Dreen®Ceramicaplus tegels van Zoontjens behoren met hun herkomst uit Italië tot de topklasse. De tegels zijn antislip, maat-, kleur- en slijtvast en gemakkelijk te onderhouden. Tevens zijn ze vorst- en strooizoutbestendig. De tegels zijn lichtgewicht (46 kg per m²) en hebben een breuklast van 1.000 kg per tegel (in formaat 60×60) en daarom zeer geschikt voor het ophogen of renoveren van galerijen. De tegels zijn bovendien verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen in beton of steen look voor een stijlvolle uitstraling.

GEFASEERDE RENOVATIE MET LEAN BOUWMETHODE
De renovatie van Duivenwal was een groot project met een uitdagend transportschema. Het project verliep gefaseerd, volgens de Lean bouwmethode. Hierbij is het bouwproces zo optimaal en efficiënt mogelijk ingericht, en staat niet per se een lage prijs centraal, maar vooral de mens en het eindresultaat. Omdat de bewoners van Duivenwal op leeftijd zijn, was het bouwproces erop ingericht zo kort mogelijk met ieders afzonderlijke appartement bezig te zijn. Per woning duurde een renovatie maximaal 4 werkweken. Dit betekende een zeer logistieke uitdaging voor Zoontjens.
Het Lean bouwschema vroeg om een wekelijkse aanvoer van het ophoogsysteem. Het totaal van 1.558 m2 Dreen®Ceramicaplus tegels werd opgedeeld in zo’n 50 deelleveringen. Iedere week leverde Zoontjens een kleine batch van 60×60 tegels aan in Veenendaal.

GEZELLIGE BALKONS EN TOEKOMSTBESTENDIGE WONINGEN
Inmiddels zijn de balkons weer gezellig ingericht. Er is hard gewerkt aan een duurzame en toekomstbestendige leefomgeving voor de bewoners en dit is zichtbaar in het eindresultaat. De woningen beschikken over een gezonder binnenklimaat en een hoger wooncomfort. De bewoners kunnen er weer prettig en comfortabel wonen en de appartementen kunnen zeker weer veertig jaar mee. Duivenwal is klaar voor de toekomst.

    
Voor meer informatie:
www.zoontjens.nl

Meer informatie over galerij- en balkonophoging
https://youtu.be/9OcsOAQLeQQ

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...