Cedral sidings: brandveilige gevelbekleding voor een duurzame voorbeeldwijk

Cedral sidings: brandveilige gevelbekleding voor een duurzame voorbeeldwijk

Gepubliceerd op:

Traditionele bouwmaterialen worden schaars, levertijden lopen op en een uniforme kwaliteit is eerder een uitzondering. Cedral sidings uit vezelcement zijn daarom het ideale gevelmateriaal voor jouw volgende (ver)bouwproject. Zo dachten ook de vijf architecten van het Tivoli GreenCity project in Laken (België) erover.

Het doel van het bouwproject, onder leiding van projectontwikkelaar PARBAM, was het creëren van een nieuwe voorbeeldwijk op vlak van duurzame ontwikkeling. Zowel qua bouwtechnieken en energiebesparing als sociale cohesie. Waarom de architecten resoluut voor Cedral gevelstroken kozen, ontdek je hier.

De architecten opteerden initieel voor een houten gevelbekleding, maar die was niet brandveilig. Vezelcement sidings daarentegen hebben een uitstekende brandweerstand en behouden zelfs bij extreme hitte hun vorm. Met brandreactieklasse A2-s1, d0 is vezelcement volgens de Europese normen dan ook een praktisch onbrandbaar product. Bij brand ontwikkelt het nauwelijks rook en vormt het geen brandende druppels. De keuze was dus snel gemaakt.

Vezelcement is bovendien een hoogwaardig en duurzaam materiaal dat wordt geproduceerd met grondstoffen van natuurlijke oorsprong. De gevelstroken zijn daarnaast gemakkelijk te installeren en boden de nodige flexibiliteit op het vlak van plaatsing, in tegenstelling tot hout.

Het oorspronkelijke idee om met verschillende houttinten te spelen, was dankzij Cedral sidings nog steeds een mogelijkheid. En dat zonder dat er effectief hout gebruikt moest worden. Dankzij de “Wood” afwerking creëer je een mooie, authentieke en warme houtlook met de gevelstroken. Die zijn bovendien perfect te combineren met andere bouwmaterialen.

Ook de brede waaier aan kleuren is een onmiskenbare troef geweest voor het Tivoli-project. Zodra je de site betreedt, merk je dat twee architectenbureaus twee verschillende tinten hebben gebruikt. Atelier 55 koos voor een donkerbruine kleur en Olivier Vermeersch en Cerau voor een lichtere bruine kleur. De belangrijkste oefening was om een zekere harmonie te bewaren tussen de verschillende gebouwen. Net als bij de plaatsing bood het Cedral Click-gamma in dat opzicht alles wat de architecten nodig hadden en voldeed het volledig aan de eisen en verwachtingen qua design.

Cedral Click is met andere woorden een essentieel onderdeel van het Tivoli GreenCity-project en gaf de wijk extra cachet. In de wetenschap dat het gamma ook water- en ongediertebestendig is en dat de planken niet krimpen onder invloed van temperatuurschommelingen of vocht, kunnen we nu al concluderen dat het complex zijn frisse uitstraling gedurende vele jaren zal behouden.

CTA:
Vraag snel een gratis professioneel staalpakket aan en ontdek Cedral sidings.

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Breijer Ventilatietechniek
Goede ventilatie is onmisbaar voor een gezond binnenmilieu. Breijer Ventilatietechniek is al meer dan 25 jaar ...