Hoe schadelijk is een Poriënzwam

Hoe schadelijk is een Poriënzwam

Gepubliceerd op:

Van Lierop bestrijdt naast Huiszwam en Kelderzwam ook deze wolkachtig uitziende Poriënzwam. Misschien nooit van gehoord, maar het gaat om een forse paddenstoel die zich razendsnel kan ontwikkelen en veel schade aan kan richten. Te vochtige en onvoldoende geventileerde woningen lopen het meeste risico op een plaag van Poriënzwammen.

De schimmeldraden voeden zich op het vocht in het hout, waardoor houten constructies wegrotten. Zeker als het om steunbalken gaat, kan dit erg gevaarlijk zijn. Daarnaast kan de Poriënzwam allergieën en luchtwegklachten veroorzaken. Laat zwammen duurzaam verwijderen door een professional, om het verspreiden van sporen en gevolgschade te voorkomen.

Het aanbrengen van kruipruimte-isolatie in de vorm van ISOCHIPS, verlaagt de luchtvochtigheid in de kruipruimte en in de bovenliggende woning. Deze energiebesparende maatregel betekent een droge kruipruimte met behoud van de constructie. Het is ook nog eens beter voor de  gezondheid van de bewoners.


Een greep uit ons leveranciersregister

Daikin Nederland
Daikin is wereldwijd toonaangevend in de markt voor klimaatsystemen en zet zich als bevlogen marktleider in ...
Hofmeier I Interim & Consulting
Hofmeier is business partner voor financiële en organisatievraagstukken. Onze missie: organisaties helpen om hun ambities ...
Storax B.V.
STORAX B.V. is al meer dan 40 jaar de meest complete mattenindustrie met productie in Nederland ...