Deze energiezuinige woningen in Veenendaal krijgen zonnepanelen op het dak, waardoor de woonlasten voor de huurders een stuk lager zijn

Deze energiezuinige woningen in Veenendaal krijgen zonnepanelen op het dak, waardoor de woonlasten voor de huurders een stuk lager zijn

Gepubliceerd op:

Afgelopen maand vierden de gemeente Veenendaal, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep het bereiken van het hoogste punt van de 66 vrije sector huurwoningen aan de Castor in Veenendaal. 

Onder het toeziend oog van de betrokken relaties, bouwplaatsmedewerkers en omwonenden verrichtten wethouder Arianne Hollander, Bart Visscher (ontwikkelingsmanager Syntrus Achmea RE&F) en Hans Smit (directievoorzitter Koopmans Bouwgroep) de officiële handeling. 

De heren Smit en Visscher  plaatsten een zonnepaneel op het dak van een van de woningen. Op dat moment schoot de wethouder vanaf de grond een aantal confetti-slierten de lucht in. Aansluitend ging de vlag in top, waarmee het hoogste punt werd gemarkeerd.

COMFORT PARTNERS ZORGT VOOR DE COMPLETE INSTALLATIEOPLOSSING IN DIT ENERGIEZUINIGE PROJECT

Vrije sector huurwoningen
Het project omvat 66 vrije sector huurwoningen met een woonoppervlakte van circa 117 m2. Alle woningen krijgen een moderne keuken en badkamer. Voor de bewoners van 56 woningen is in het openbaar gebied minimaal één parkeerplaats beschikbaar. De overige 10 woningen hebben een parkeerplaats op eigen terrein met een carport. De energiezuinige woningen krijgen zonnepanelen op het dak, waardoor de woonlasten voor de huurders een stuk lager zijn. De gemeente Veenendaal is verheugd dat met deze vrije sector huurwoningen een belangrijk onderdeel van de woonvisie wordt gerealiseerd en dat er aandacht wordt besteed aan duurzaamheid door onder meer duurzame energieopwekking. De verhuur van de woningen gaat via Syntrus Achmea RE&F. Deze vermogensbeheerder neemt de woningen in portefeuille namens  Stichting Pensioenfonds van de Metalektro (PME). De verhuur start naar verwachting in mei.

Voor informatie over de verhuur en om in te schrijven kunnen belangstellenden zich inschrijven op de website van Castor.

Een greep uit ons leveranciersregister

Hercules
Software voor woningcorporaties en studentenhuisvesters ...
Kiwa Expert B.V.
Kiwa Technology is een internationale dienstverlener en kennispartner in de energie- en waterketen ...
S&P Holland B.V.
Soler & Palau, de grootste fabrikant van ventilatoren van Europa ...