Nijmeegse corporaties verdiepen zich in slechtziendheid

Gepubliceerd op:

Het ervaringsmuseum muZIEum en Nijmeegse woningcorporaties De Gemeenschap, WoonGenoot, Talis en Standvast Wonen gaan de komende twee jaar een partnerschap aan. Aanleiding is de toenemende mate van vergrijzing. Daardoor krijgen steeds meer mensen te maken met slechtziendheid.

Het muZIEum is een ervaringsmuseum over zien en niet zien. Door de wereld van de niet-zienden zichtbaar te maken voor de zienden wil muZIEum meer begrip, betrokkenheid en mogelijkheden in de samenleving creëren voor mensen met een visuele beperking. "Door onze kennis en kunde te bundelen willen we voor hen een meerwaarde zijn", legt Heleen Vermeulen, directeur van het muZIEum, uit. "Onze samenwerking richt zich op zelfstandig wonen en woningontwerp. Het delen van kennis en ervaring op dat gebied kan ons nieuwe inzichten en innovatieve ideeën opleveren."

Een van de onderdelen van de samenwerking is de ontwikkeling van een programma voor corporatiemedewerkers die zich bezighouden met woningontwerp. Doel is om hen te laten ervaren hoe het is om slechtziend of blind te zijn en wat dat betekent voor een woonsituatie. Deze kennis en ervaring kunnen ze vervolgens toepassen in hun werk om het wonen voor mensen die slechtziend of blind zijn zo comfortabel mogelijk te maken.

Een greep uit ons leveranciersregister


Vastgoedonderhoud brengt uitdagingen met zich mee. Caparol stelt mensen en organisaties in staat om iedere uitdaging ...

IsoBouw onderzoekt continu wat echt werkt in de praktijk. Door goed naar de markt te luisteren, is IsoBouw als geen ander ...

Kiwa Technology is een internationale dienstverlener en kennispartner in de energie- en waterketen ...