Huurders kleinere corporaties meest tevreden

Huurders kleinere corporaties meest tevreden

Gepubliceerd op:

Voor het eerst in 15 jaar is er een lichte daling van het rapportcijfer voor de dienstverlening van woningcorporaties te zien. Het cijfer is gedaald van 7,8 naar 7,6. Dat blijkt uit de KWH-Prestatie-Index 2013 (Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector). In de KWH-Prestatie-Index is de mening van ruim 100.000 huurders meegenomen.

De hoogste rapportcijfers zijn gehaald door kleine corporaties (met minder dan 1.800 woningen). Het hoogste scoort de Limburgse corporatie Destion uit Nieuw-Bergen met 8,2. Nog vijf andere kleine corporaties scoren een 8 of hoger: woningstichting Brummen, woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland, woningstichting Sint Antonius van Padua, stichting Beter Wonen en woningstichting Putten. In de categorie van 1.800-4.000 woningen scoort Woongoed GO uit Middelharnis het hoogst (7,9), in de categorie 4.000-10.000 woningen Tablis Wonen uit Sliedrecht (7,9) en bij de grootste corporaties (> 10.000 woningen) Actium uit Assen (7,7). Opvallend is dat geen enkele corporatie uit de grote steden in de top van de ranglijst staat.

Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...