Aedes snijdt in personeelsbestand

Gepubliceerd op:

Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties, snijdt fors in het eigen personeelsbestand. Van de 120 arbeidsplaatsen verdwijnen er 45. Daarbij zullen gedwongen ontslagen vallen.

Dat maakte een woordvoerder woensdag bekend. Reden voor de ingreep is dat veel corporaties, die contributie moeten betalen voor hun Aedes-lidmaatschap, het financieel zwaar hebben. Dat komt onder meer door de economische crisis, waardoor ze minder huizen krijgen verkocht. De inkrimping van het personeelsbestand gaat gepaard met een grote reorganisatie.
 
Fuseren
Woensdag werd ook bekend dat woningcorporatie Vestia (actief in de regio's Haaglanden, Rotterdam en diverse andere plekken in het land) en de Rotterdamse studentenhuisvester Stadswonen willen fuseren. De twee voeren momenteel gesprekken en hebben al een intentieovereenkomst getekend. Stadswonen heeft hiertoe het initiatief genomen omdat de corporatie er financieel niet al te best aan toe is.
 
Uit een vorige week verschenen onderzoek bleek al dat 12 procent van de kleine en middelgrote woningcorporaties denkt de komende jaren te moeten fuseren. Anders verwachten zij het hoofd niet boven water te kunnen houden. Ruim 50 procent gaat samenwerken met andere corporaties

(bron: volkskrant )

Een greep uit ons leveranciersregister

RENSON
Gezond en comfortabel binnenklimaat? Onze missie!
GEALAN
De GEALAN-groep is een van Europa's toonaangevende fabrikanten van pvc profielen voor ramen en deuren ...
Elro Dakbedekking
Elro is al sinds 1987 specialist op en voor het platte dak. In de loop van de jaren is Elro uitgegroeid...