Minder huisontruimingen door huurincassobeleid AlleeWonen

Minder huisontruimingen door huurincassobeleid AlleeWonen

Gepubliceerd op:

De eerste negen maanden van 2015 laten een flinke daling in het aantal huisontruimingen zien bij woningcorporatie AlleeWonen. In Roosendaal zijn tot oktober vorig jaar 47 ontruimd tegen 26 dit jaar, in Breda is dat 22 tegen 11. Een daling van 45% voor Roosendaal en 50% voor Breda. En de verwachting is dat deze trend zich voortzet in heel 2015.

“Huurders die in 2015 naar de deurwaarder gaan, hebben over het algemeen minder hoge schulden dan voorheen en daardoor lukt het vaker om de aangekondigde ontruiming af te weren. Dit is een direct gevolg van ons nieuw incassohuurbeleid”, aldus Tonny van de Ven, bestuurder bij AlleeWonen.

Dat nieuwe huurincassobeleid heet ‘Met ziel en zakelijkheid’. Het zakelijke houdt in dat AlleeWonen sneller ingrijpt bij betalingsachterstanden om zo de schulden en problemen zo klein mogelijk te houden. De nieuwe aanpak biedt meer duidelijkheid richting de huurder en heeft geleid tot een daling in het aantal huisontruimingen. De term ‘ziel’ staat voor een stuk maatwerk dat de medewerkers van de huurincasso en in de wijken bieden aan huurders die net dat stukje extra zorg nodig hebben. Ook biedt de corporatie de huurder schuldhulpverlening aan.

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...