Mijlpaal: 2.000 woningen voorzien van zonnepanelen in 2 jaar

Mijlpaal: 2.000 woningen voorzien van zonnepanelen in 2 jaar

Gepubliceerd op:

Sinds september 2018 legt Woonforte zonnepanelen op de daken van haar eengezinswoningen. Deze week kreeg de tweeduizendste woning een gratis zonnesysteem. Daarmee ligt het project op schema: het is voor tweederde gevorderd. Zo werkt Woonforte aan de verduurzaming van haar woningen én zorgt de corporatie voor een flinke lastenverlaging bij haar huurders.

Miljoeneninvestering
Woonforte investeert bijna € 20 miljoen in zonnepaneleninstallaties voor in totaal 3.000 eengezinswoningen. De woningcorporatie legt de zonnepanelen op daken die geschikt zijn voor het opvangen van de zon. Dus geen bomen, ramen of dakkapellen in de weg en een stevige dakconstructie. De huurders betalen geen bijdrage en profiteren dus maximaal van de opbrengst.

Het project startte in september 2018 en is naar verwachting eind 2021 klaar. De volledige uitvoering is in handen van het bedrijf De Zoncorporatie uit Amsterdam.

Duurzame toekomst
Met dit project werkt Woonforte aan het duurzaam maken van huurwoningen. De corporatie doet meer. Zo worden de nieuwbouwwoningen vanaf nu al gasloos gebouwd. Daarnaast worden in onderhoudsprojecten de eengezinswoningen zoveel mogelijk geïsoleerd en komen er zonnepanelen op het dak.

2000e woning
De 2000e woning die zonnepanelen op het dak geïnstalleerd kreeg, betrof de huurwoning van  Esther Wehrmeijer. Een mijlpaal! Zij werd bij het opleveren van de installatie ook extra in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen.

Foto: Ilja Huner Fotografie

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...