Zig en Cegeka Real Estate Solutions slaan handen ineen voor de Nederlandse vastgoedsector

Zig en Cegeka Real Estate Solutions slaan handen ineen voor de Nederlandse vastgoedsector

Gepubliceerd op:

Zig en Cegeka Real Estate Solutions (“CRES”), beide toonaangevende softwareleveranciers in de Nederlandse vastgoedsector, bundelen hun krachten en gaan verder onder de naam Zig. Hiermee ontstaat een unieke speler die een breed scala aan softwareoplossingen levert aan haar klanten.

Na de overname van CRES heeft Zig ruim 225 klanten en 300 medewerkers. Deze strategische combinatie is ondersteund door Main Capital Partners (“Main”). Anton Vreugdenhil zal de nieuwe organisatie als CEO leiden samen met Gerbert Kooij als CCO.

Klantwaarde als kernpunt
Woningcorporaties en commerciële vastgoedbeheerders ervaren regelmatig beperkingen in hun softwareomgeving die procesinnovatie belemmeren, hoge kosten tot gevolg hebben en een optimale dienstverlening aan huurders in de weg staan. Daarom hebben Zig en CRES de handen ineengeslagen en besloten om klanten te helpen met het oplossen van hun uitdagingen door het volledige productaanbod onder één dak te brengen en dit gezamenlijk door te ontwikkelen. “Door het samengaan kunnen beide bedrijven een beter geïntegreerd productaanbod realiseren voor klanten. Dit stelt hen in staat om hun organisatiedoelen sneller te realiseren, zoals versterking van de huurdersrelatie, het efficiënter organiseren van bedrijfsprocessen en meer data gedreven besluiten nemen”, aldus Gerbert Kooij, CEO van Zig. 

Complementair en innovatief
Zig en CRES leveren complementaire oplossingen aan de vastgoedsector. Zig is marktleider in klantsoftware (CRM) en CRES in bedrijfssoftware (ERP). Daarnaast leveren beide partijen oplossingen voor data-analyse en informatievoorziening (BI). De combinatie resulteert in een onderneming die haar klanten kan ondersteunen bij alle kernprocessen rondom aanbod, verhuur, aankoop en ontwikkeling, onderhoud en verkoop van vastgoed. "Door onze oplossingen, kennis en schaal te combineren, kunnen we innovatie versnellen en blijvend waarmaken. Het draait in de vastgoedsector allemaal om de synergie tussen huurder, vastgoed en financiën. De beste oplossingen, in combinatie met een naadloze productintegratie maakt het werken met onze software gemakkelijker en verbetert de dienstverlening aan de huurders," aldus Anton Vreugdenhil, CEO van CRES.

Groeiambitie
Pieter van Bodegraven, Senior Partner bij Main sluit af: “De bredere PropTech markt is één van de key focus segmenten binnen Main. De samenwerking tussen Zig en CRES brengt twee toonaangevende spelers bij elkaar. Dit markeert de derde strategische acquisitie sinds het begin van ons partnerschap met Zig eind 2021. Deze stap versterkt het fundament van de onderneming verder; wij kijken dan ook met veel vertrouwen richting de toekomst om onze groeiambitie in de PropTech sector verder waar te maken.”

Over Zig
https://www.zig.nl/
Zig is opgericht in 2001 en heeft een leidende positie verworven in de markt van CRM-software voor woningcorporaties en commercieel vastgoed. Zig levert haar oplossingen aan meer dan 190 woningcorporaties en commerciële vastgoedbeheerders die gezamenlijk ruim 1,7 miljoen woningen beheren. Zig heeft afgelopen jaar haar positie verder uitgebreid met acquisities van Skarp en Casix.

Over CRES
https://www.cegeka.com/realestate 
CRES maakt sinds 2006 onderdeel uit van de Cegeka Groep, een internationale ICT dienstverlener. CRES heeft de afgelopen jaren de op Dynamics 365 gebaseerde ERP-oplossing Dynamics Empire volledig overgezet naar SaaS (Microsoft Public Cloud) en haar marktpositie uitgebreid naar ruim 85 woningcorporaties en commerciële vastgoedbeheerders, welke gezamenlijk bijna 1 miljoen woningen beheren.

Over Main Capital Partners
https://main.nl/
Main Capital Partners is een toonaangevende software-investeerder in de Benelux, DACH, Nordics en de Verenigde Staten. Main heeft 20 jaar ervaring in het versterken van softwarebedrijven en werkt nauw samen met de managementteams in haar portfolio als strategische partner om duurzame groei en grotere uitmuntende softwareconcerns te realiseren. Als toonaangevende software-investeerder die private equity fondsen beheert en actief is in Noordwest-Europa en Noord-Amerika, heeft Main 60 medewerkers en kantoren in Den Haag, Stockholm, Düsseldorf, Antwerpen en een gelieerd kantoor in Boston. Main heeft meer dan 2,2 miljard euro aan vermogen onder beheer en heeft momenteel een actieve portefeuille van meer dan 40 softwaregroepen. Samen zorgen deze bedrijven voor meer dan 10.000 banen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Adviesbureau van de Poel
Wolters Vastgoedonderhoud
Wolters Vastgoedonderhoud is al voor veel woningcorporaties een deskundige partner in het totale onderhoud ...
SKK Kozijnwacht B.V.
Serviceorganisatie voor Dagelijks, Planmatig en Preventief Kozijnonderhoud ...