Verkochte corporatiepanden gevoelig voor ongewenste activiteiten

Verkochte corporatiepanden gevoelig voor ongewenste activiteiten

Gepubliceerd op:

In Rotterdam is sinds kort de ‘sleutelbende’ actief in leegstaande panden die onder voorbehoud zijn verkocht. De bende verhuurt huizen onder valse voorwendselen; de criminelen vervangen sloten van leegstaande koopwoningen en plaatsen vervolgens een online advertentie voor woningzoekenden. Met name corporatiewoningen die onder voorbehoud zijn verkocht vallen ten prooi aan deze nieuwe vorm van oplichting.

Houd grip op uw vastgoed
Leegstaande panden die verkocht zijn, staan vaak langere tijd leeg in afwachting van nadere ontwikkelingen. Het kan soms lang duren voordat de nieuwe eigenaar het pand in gebruik neemt of voordat verdere ontwikkeling plaatsvindt. Tegelijkertijd komen pandbezichtigingen te vervallen. In deze tussenliggende periode liggen leegstandrisico’s, zoals diefstal, kraak of andere ongewenste activiteiten, op de loer.

Wanneer objecten leegstaan, vermindert de sociale controle, ontstaat achterstallig onderhoud en kunnen ongewenste gasten onopgemerkt hun slag slaan.  De gevolgen van leegstand hebben grote invloed op de staat van een pand en op de leefbaarheid in de wijk. Door de juiste maatregelen te nemen, houdt u grip op uw vastgoed. Reden te meer om er alles aan te doen om risico’s van leegstand te beperken. 

Laat Ad Hoc uw pand beheren
Met ruim 25 jaar ervaring in leegstandbeheer, weet Ad Hoc als geen ander hoe belangrijk het is om de leegstandrisico’s te beperken. Ad Hoc plaatst representatieve tijdelijke gebruikers die weten hoe ze zorgvuldig met het pand moeten omgaan en die de leefbaarheid en uitstraling in de wijk op peil houden. Woningzoekenden en startende ondernemers krijgen daarbij de kans om tijdelijk een betaalbare ruimte te betrekken. Op deze manier neemt Ad Hoc u de zorg uit handen, beperkt u de leegstandrisico’s en bevordert u de leefbaarheid in de directe omgeving.

In september organiseert Ad Hoc de Masterclass Leegstand in Amsterdam. Tijdens deze interactieve middag praten we u bij over de actualiteiten in en de verschillende aspecten van het leegstandbeheer, specifiek gericht op woningcorporaties. Bent u benieuwd naar wat Ad Hoc voor u kan betekenen? Kijk op www.adhocbeheer.nl/leegstandbeheer en neem contact op.

Een greep uit ons leveranciersregister

Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...