Renovatie Amsterdamse Van der Pekbuurt wordt versneld

Renovatie Amsterdamse Van der Pekbuurt wordt versneld

Gepubliceerd op:

De gemeente Amsterdam wil 5 miljoen euro beschikbaar stellen aan stichting Ymere voor renovatie van woningen in de Van der Pekbuurt. Naast deze 5 miljoen euro gaat het college akkoord met een voorschot op subsidies waardoor de hoognodige vernieuwing in de Van der Perkbuurt van start kan gaan.

De gemeente wil in totaal 30 miljoen euro beschikbaar stellen voor de versnelde aanpak van woningen in zes Amsterdamse buurten. De afgelopen jaren is de investeringskracht van de Amsterdamse corporaties afgenomen. Als gevolg hiervan zijn in sommige buurten achterstanden in het woningonderhoud ontstaan. Met de bijdrage kan Ymere 150 woningen in de Van der Pekbuurt grondig renoveren. Daarnaast is Ymere nog eens 1000 andere woningen aan het verbeteren.

Het is voor andere corporaties ook mogelijk om een voorschot op subsidies te ontvangen voor projecten in een van de andere vijf buurten. De aanvraag moet aan de volgende criteria voldoen: het gaat om een helder afgebakend project met sociale huurwoningen, er wordt verwoord wat zonder de bijdrage niet en met de bijdrage wel kan, er is geen samenloop met andere afspraken of subsidies, de bijdrage moet een aantoonbare versnelling bewerkstelligen en het project moet binnen de huidige collegeperiode plaatsvinden.

Een greep uit ons leveranciersregister

DataRotonde B.V.
Het enige integratieplatform dat echt alle applicaties en ketenpartners met elkaar verbindt ...
RECO Lift Solutions
Verhuur van tijdelijke personenliften, trapliften en noodliften voor iedere situatie ...
Panasonic Netherlands
Kies voor verwarming, warm tapwater, warmtepompen, airconditioning, chillers en koel- vriessystemen van Panasonic ...