'Corporaties staan er financieel beter voor'

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties staan er na het derde kwartaal financieel weer iets beter voor. Dit komt door dalende investeringen, verlaging van de beheerslasten en huurverhogingen. Ook de versoepeling van de verkoopregels kan voor extra financiële ruimte zorgen.

Deze conclusie is vandaag te lezen in het kwartaalbericht woningcorporaties van het Economisch Bureau van ING. Daaruit blijkt verder dat het vertrouwen van corporatiebestuurders in het derde kwartaal verder is gestegen. Sinds het begin van dit jaar is ondanks de verhuurdersheffing de neerwaartse trend gekeerd. Vooral grote corporaties met meer dan 10.000 woningen zien volgens ING de financiële toekomst met meer vertrouwen tegemoet. Een licht beter sentiment op de woningmarkt en een verbeterende (verwachte) kasstroom geven voeding voor meer optimisme. Meer optimisme wordt mogelijk ook gevoed doordat corporaties de afgelopen jaren hun financiële beleid met succes hebben aangepast. Onder andere door beperking van nieuwbouw en minder onderhoudsprogramma’s, verlaging van de beheerslasten en aanpassing van de huren.

Bron: anp

Een greep uit ons leveranciersregister


Gevestigd in Goor aan het Twentekanaal zorgen zo'n 150 medewerkers er voor dat Eternit BV iedere dag ...

Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten.

Dakdekkers van Kewodak staan al meer dan dertig jaar bekend om hun ervaring, service en kwaliteit. Wij denken in oplossingen ...