Zutphen krijgt woonwijk voor ouderen

Zutphen krijgt woonwijk voor ouderen

Gepubliceerd op:

Zutphen krijgt een woonwijk speciaal voor 55-plussers. Drie voormalige woongroepen uit de omgeving van Zutphen hebben samen een coöperatie opgericht, die de verantwoordelijkheid neemt voor de bouw van een nieuwe woonwijk voor senioren aan de rand van het stadscentrum.

Rond het Zutphense Ubuntuplein komen 165 koop- en huurwoningen en 45 zorgwoningen. In de wijk vestigt zich ook een gezondheidscentrum, een zalencentrum en een uitvaartonderneming. Er komen winkels en horeca. Omdat veel bewoners nog een actief leven leiden, zijn er ook kantoren en ateliers voorzien. De seniorenwijk moet in 2016 klaar zijn.

“De leden hebben het gezamenlijke ideaal om een gemeenschap te ontwikkelen waarin iedereen zijn persoonlijke levensloop zinvol en in vrijheid kan vormgeven en voltooien”, is de doelstelling van de coöperatie Ubuntuplein. Om elkaar te ontmoeten worden er per 25 woningen gemeenschappelijke huiskamers gerealiseerd. Ook zijn er gemeenschappelijke logeerkamers. De coöperatie moet met de leden een kwart van de 43 miljoen euro bekostigen die de bouw van de seniorenwijk kost. De gemeente Zutphen, de provincie Gelderland en woningcorporatie Mooiland werken mee.

Bron: Binnenlandsbestuur.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Unexus
Unexus ontwikkelt intelligente omnichannel software die alle communicatie afhandelt & aflevert bij de juiste personen ...
Nu-Swift Brandbeveiliging B.V.
Nu-Swift Brandbeveiliging draagt bij aan een veiliger Nederland door het leveren van een breed pakket van veiligheidsproducten ...
Vaillant Group Netherlands B.V.
Vaillant is een internationale marktleider op het gebied van verwarmings- en ventilatietechnologie ...