Tilburg en Vesteda zetten zich in voor middensegment huurwoningen

Tilburg en Vesteda zetten zich in voor middensegment huurwoningen

Gepubliceerd op:

De gemeente Tilburg en belegger-verhuurder Vesteda gaan er gezamenlijk aan werken om ook de komende jaren steeds ongeveer honderd nieuwbouwwoningen te realiseren in de stad. De nieuwe woningen moeten vooral het middensegment van de vrije huursector bedienen.

De afspraken zijn net voor Kerstmis overeengekomen tussen de gemeente en Vesteda, en gelden voor een periode van vijf jaar. Door gezamenlijke inspanning willen de twee partijen jaarlijks 100 woningen blijven bouwen, ondanks de lastige economische situatie. In Tilburg is vooral de behoefte aan middeldure huurwoningen groeiend. Door de stagnerende woningmarkt en het groeiende aantal inwoners is juist in dat segment een tekort ontstaan. Om de komende jaren toch aan de vraag te kunnen voldoen, staken de twee partijen de koppen bij elkaar en komen ze nu met een gezamenlijk plan. De gemeente gaat daar aan bijdragen door geschikte bouwlocaties in beeld te brengen en door grondeigenaren, ontwikkelaars en bouwers in contact te brengen met Vesteda. Vesteda wil mede dankzij deze hulp de komende periode zo’n honderd woningen per jaar kunnen realiseren. Deze zullen allemaal tot het middensegment van de vrije huursector behoren. Het zal de diversiteit van de woningvoorraad in de stad ten goede komen en de doorstroming bevorderen, zo verwachten beide partijen.

“We zijn enthousiast over de afspraken die we met Vesteda hebben gemaakt. Dat geeft aan dat Vesteda, net als wij, veel vertrouwen heeft in de woningmarkt in Tilburg”, aldus wethouder Berend de Vries van Wonen: “Door onze kennis over locaties met potentie in de stad te koppelen aan de expertise van Vesteda over dit specifieke deel van de huurwoningmarkt, kunnen we snel stappen zetten om aan de groeiende behoefte te voldoen. Dat is een goede ontwikkeling voor de Tilburgse woningzoekende én voor de diversiteit en kwaliteit van de woningvoorraad in onze gemeente”.


Bron: vesteda.com

Een greep uit ons leveranciersregister

Derbigum Nederland
Derbigum Nederland B.V. is gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbedekking ...
Lightronics B.V.
Altijd de juiste lichtoplossing ...
IVVD Opleidingscentrum / Studio
IVVD is een onafhankelijk kennisplatform én innovatieve opleidingspartner voor organisaties en medewerkers ...