DIRTMAGCLEAN®, geen kopzorgen meer over onderhoud

DIRTMAGCLEAN®, geen kopzorgen meer over onderhoud

Gepubliceerd op:

De afgelopen jaren is de energieklasse van verwarmings- en koelsystemen opnieuw gedefinieerd. Dit bracht een probleem aan het licht dat in feite altijd al heeft bestaan, maar tot nu toe onder de radar is gebleven: de aanwezigheid van onzuiverheden ten gevolge van corrosie en een verkeerd systeembeheer door de jaren heen.

WAAROM VUILAFSCHEIDER(S) INSTALLEREN?
Moderne toestellen en daarbij gepaard gaande systemen die moeten zorgen voor een hogere efficiëntie van systemen, zoals condensatieketels, warmtepompen, circulatiepompen met variabele snelheid en regelkleppen, kunnen verstopt raken of ernstig worden beschadigd door, doorgaans ijzerhoudend, vuil.
Dat is dan ook de reden waarom de kwaliteit van het gebruikte water moet worden verbeterd, toch zeker om de prestaties van de geïnstalleerde componenten te garanderen. Alleen zo kan het systeem optimaal blijven werken en kunnen de gebruikskosten worden beperkt. Er zijn door de jaren heen heel efficiënte reinigingstoestellen op de markt gebracht, maar allemaal kenden ze technische beperkingen waardoor ze maar voor bepaalde soorten systemen kunnen worden ingezet. De vuilfilter is bijvoorbeeld enkel doeltreffend bij niet al te kleine onzuiverheden en bovendien ervaart het apparaat in het systeem een aanzienlijk hogere drukval. Dit component raakt ook vaak verstopt, waardoor het veelvuldig moet worden onderhouden.

WAAROM ZELFREINIGENDE VUILAFSCHEIDER INSTALLEREN?
Vuilafscheiders - bij voorkeur magnetische modellen - zijn bijzonder succesvol gebleken, aangezien ze minder verstopt raken en zeer kleine deeltjes kunnen vasthouden. De enige beperking van deze vuilafscheiders is dat ze hun taken in opeenvolgende stappen uitvoeren. Caleffi heeft er dan ook alles aan gedaan om die tekortkoming weg te werken bij het ontwerp van het meest recente waterbehandelingstoestel.
Het was cruciaal om een product te ontwerpen dat beantwoordt aan uiterst hoge reinigingsnormen en toch alle voordelen van de verschillende componenten integreert. Alleen zo kan de delicate taak - het reinigen van systemen die grote hoeveelheden opgeloste onzuiverheden bevatten - tot een goed einde worden gebracht. Er werd een automatisch reinigingsmechanisme geïnstalleerd, dat menselijke tussenkomst bij het onderhoud tot een minimum beperkt. Het resultaat? De zelfreinigende magnetische vuilafscheider DIRTMAGCLEAN® zag het levenslicht.

VOORDELEN van de zelfreinigende magnetische vuilafscheider DIRTMAGCLEAN®
  1. Hij is in staat om vuil maximaal te verwijderen en combineert dit met de hoge efficiëntie van een magnetische vuilafscheider.
  2. Hij reinigt zichzelf op regelmatige tijdstippen volgens een vooraf ingesteld programma of wanneer een bepaalde mate van verstopping automatisch wordt opgemerkt.
  3. DIRTMAGCLEAN® is ideaal voor centraleverwarmingssystemen in middelgrote hydraulische installaties en verwijdert onzuiverheden en vuil volledig.
HOE WERKT DE ZELFREINIGENDE VUILAFSCHEIDER DIRTMAGCLEAN®?
Zoals we al eerder vertelden, combineert dit apparaat het bezinkingsprincipe (door een grote hoeveelheid vuil op te vangen in het opvangreservoir buiten de stroomlijn van het medium) en de werking van de specifieke filterelementen waar al het water van het systeem door stroomt. De uiterst dunne maas van de filter houdt vuildeeltjes met een grootte van zelfs 2 µm tegen. Ferromagnetische onzuiverheden worden tegelijkertijd gescheiden door magneten aan het oppervlak van de mechanische reinigingselementen. Het dragende medium kan zo volledig worden gereinigd terwijl de drukval, ondanks de geleidelijke saturatie, op een aanvaardbaar niveau blijft.

Zodra het water uit de werkruimte is afgevoerd, beginnen de binnenste filterelementen te roteren dankzij uiterst krachtige waterstralen en borstels die oppervlaktevuil verwijderen. Dat vuil valt dan neer in het opvangreservoir dat vervolgens wordt leeggemaakt. In de laatste fase van het proces wordt de DIRTMAGCLEAN® opnieuw automatisch gevuld met water tot de vereiste systeemdruk wordt verkregen.

INNOVATIE VAN DE ZELFREINIGENDE VUILAFSCHEIDER
Een andere innovatieve eigenschap die we hier niet mogen vergeten? De bediening van de zelfreinigende magnetische vuilafscheider, hetzij door middel van de ingebouwde digitale regelaar dan wel op afstand dankzij het BMS-systeem met MODBUS-RTU-protocol.

Bekijk de video van de zelfreinigende magnetische vuilafscheider DIRTMAGCLEAN®

Een greep uit ons leveranciersregister

Itho Daalderop
Itho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel ...
Falco BV
Het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving ...
SMSParking BV
Mobiel parkeren via sms, app en internet!