Primeur voor Van der Velden Rioleringsbeheer

Primeur voor Van der Velden Rioleringsbeheer

Gepubliceerd op:

Kiwa heeft Van der Velden Rioleringsbeheer als eerste bedrijf in Nederland gecertificeerd voor het renoveren van rioleringen door het aanbrengen van een ter plaatse uithardende 'extra' buis.

Van der Velden Rioleringsbeheer, s’-lands grootste dienstverlener in het ontstoppen, reinigen, inspecteren, repareren, vernieuwen en renoveren van rioleringen, is als eerste en enige in Nederland officieel gecertificeerd voor het op een bijzondere manier renoveren van drukloze rioleringen, binnenshuis met diameters van 75 tot en met 200 millimeter, dit door het aanbrengen van een ter plaatse uithardende 'nieuwe' interne kunststof leiding. Deze extra buis bestaat uit een polyestervezel versterkte epoxy-liner met een polyesterurethaan-membraan.

"We zijn trots, dat we dit certificaat in ons bezit hebben", aldus Rob van der Werf, KAM-coördinator bij Van der Velden, verantwoordelijk voor het traject in de aanloop naar de certificering. "Rioolrenovatie op deze innovatieve manier past in onze visie door te streven naar duurzame oplossingen in plaats van vervanging, met alle rompslomp en kosten van dien. We kiezen voor een aanpak die sneller, efficiënter en koste bewuster is. Met de door onszelf ontwikkelde renovatietechnieken voorzien we bestaande riolering van binnenuit van een duurzame bekleding."

Van der Velden beschikt daarvoor nu over een KOMO-procescertificaat (nummer K88417/01) op basis van het installatiedeel (deel 1) van beoordelingsrichtlijn BRL 5217, 'Kunststof leidingsystemen bestemd voor de renovatie van leidingsystemen voor afvoer van hemel- en afvalwater binnen de structuur van het bouwwerk, gebruikmakend van ter plaatse uithardende buis met diameters tot en met 200 mm'. Kiwa spreekt daarmee het vertrouwen uit dat Van der Velden zich bij de uitvoering van werkzaamheden houdt aan de voorgeschreven eisen en dat ook het resultaat van het werk daaraan voldoet. Rob van der Werf twijfelt er niet aan dat Van der Velden dat vertrouwen waarmaakt: "Als marktleider met vestigingen in heel Nederland zijn we het aan onze stand verplicht om voorop te lopen. Dit certificaat onderstreept dat voor dit deel van ons werk. De samenwerking met de mensen van Kiwa was prettig en constructief en het resultaat is ernaar."

Meer informatie:
Bekijk en download BRL 5217: http://diensten.kiwa.nl/bouw/kunststof-leidingsystemen-bestemd-voor-de-renovatie-van-leidingsystemen.

Van der Velden Rioleringsbeheer: http://www.vandervelden.com/diensten/renovatie/s4reno-homelinerhttps://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/renovatie/van-der-velden-rioleringsbeheer

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?