Noodlift ingezet bij liftmodernisatie: bewegingsvrijheid op maat voor elke bewoner

Noodlift ingezet bij liftmodernisatie: bewegingsvrijheid op maat voor elke bewoner

Gepubliceerd op:

Bewegingsvrijheid lijkt soms de normaalste zaak van de wereld. Helaas valt die zekerheid voor een hoop mensen al snel weg wanneer de lift tijdelijk buiten gebruik is. Een tijdelijke personenlift of noodlift is dan een goede oplossing. Maar als beheerder heeft u geen onbeperkt budget voor noodvoorzieningen. Om binnen uw begroting te blijven zonder concessie op toegankelijkheid, adviseert RECO Lift Solutions altijd passende liftopstellingen voor woongebouwen.

Liftmodernisatie in meerdere woongebouwen
In Gouda werkt KONE B.V. dit jaar aan de liften van meerdere woongebouwen. Om de bewegingsvrijheid van de bewoners te waarborgen, werd RECO Lift Solutions gevraagd om tijdelijke liften te plaatsen. Het was daarbij belangrijk om goed te inventariseren welke bewoners afhankelijk zijn van de liften. Elk woongebouw bestaat namelijk uit zowel huur als koopwoningen die door de VvE, de vastgoedbeheerder of de woningcorporatie worden beheerd. Kortom, elk woongebouw heeft een andere bewonersgroep en een andere begroting voor de kosten van de liftmodernisatie.

Elke woning bereikbaar met beperkt aantal trapliften en een RECO 1.0 personenlift
Al snel bleek dat in het hoogste woongebouw verschillende bewoners volledig afhankelijk zijn van de lift. Voor deze bewoners zijn trapliften geen optie, omdat ze hun rollator of rolstoel daarmee niet mee kunnen nemen. Voor dit woongebouw heeft RECO Lift Solutions een RECO 1.0 tijdelijke personenlift ingezet.

Bij de andere woongebouwen heeft RECO Lift Solutions geadviseerd een beperkt aantal trapliften in te zetten. Doordat de gebouwen op verschillende hoogtes verbonden zijn met loopbruggen, was het niet nodig om in elk trappenhuis op elke verdieping trapliften te plaatsen. Door eerst te kijken welke bewoners een traplift nodig hadden en welke looproute ze kunnen nemen, bespaarden de beheerders kosten voor extra trapliften.

Beveiliging van de tijdelijke lift: codeslot tegen onbevoegden
De tijdelijke personenlift is op de begane grond direct toegankelijk vanaf de straat. Om te voorkomen dat onbevoegden via de lift het woongebouw ingaan, is de deur standaard voorzien van een codeslot. Dat is handig, want dan kunnen de bewoners de code telefonisch doorgeven aan eventuele thuiszorg of familie, zonder het risico dat iemand de sleutel kwijtraakt.

Staan uw liften binnenkort stil vanwege onderhoud of modernisatie? Vraag dan om advies bij RECO Lift Solutions over hoe u het beste uw woongebouw toegankelijk kunt houden. Bij RECO Lift Solutions kunt u altijd een vrijblijvende offerte aanvragen voor uw onderhoudsbegroting.

  

Een greep uit ons leveranciersregister

Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Aon
Dragen wat je kunt, verzekeren wat je moet ...
Mind2Pay
Specialist in debiteurenbeheer voor woningcorporaties ...