Aedes publiceert herziene uitgave Handboek Asbest

Aedes publiceert herziene uitgave Handboek Asbest

Gepubliceerd op:

Aedes publiceert een geactualiseerde versie van het Handboek Asbest. Dit handboek moet corporaties ondersteunen bij het maken van asbestbeleid en het geven van opdrachten voor het inventariseren en verwijderen van asbest uit woningen. In deze nieuwe editie is extra aandacht voor nieuwe wetgeving en vernieuwende werkmethoden.

Corporaties spannen zich in om de aanwezigheid van asbest in woningen te inventariseren en de risico’s in kaart te brengen. Sinds de eerste editie van het Aedes Handboek Asbest (2009) is de wet- en regelgeving voor asbest veranderd en hebben corporaties meer ervaring opgedaan met het verwijderen ervan. Daarom deze geactualiseerde versie. Aan deze nieuwe editie van het handboek is een vijfde deel toegevoegd met een overzicht van de actuele ontwikkelingen in de wetgeving.

Ook gaat de uitgave in op vernieuwende werkmethoden. Door processen anders in te richten, blijven de kosten van ingewikkelde en dure processen binnen de perken. Als deze nieuwe werkmethoden straks landelijk gevalideerd worden, zijn ze toepasbaar voor alle corporaties. Dat is goed nieuws ten opzichte van de huidige aanpak waarbij, ondanks beperkte risico’s, voor sommige toepassingen toch strenge regels gelden.

Bron: Aedes.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...