Helft van corporatiewoningen heeft lage WOZ-waarde

Helft van corporatiewoningen heeft lage WOZ-waarde

Gepubliceerd op:

Van de 2,1 miljoen corporatiewoningen in 2010, had bijna de helft een WOZ waarde van onder de 150.000 euro. Bij koopwoningen lag het aandeel ‘goedkope’ woningen met ruim 10% van het totaal, flink wat lager. Een kwart van de huishoudens die in corporatiewoningen van onder de 150.000 euro wonen, verdient minder dan 15.000 euro.

Deze gegevens blijken uit een artikel dat CBS vorige week publiceerde. Het laat zien dat woningcorporaties nog altijd het belangrijkste deel van de lage inkomens van huisvesting voorzien. Dat is dan ook hun taak. De grootste groep huishoudens in corporatiewoningen met een lage WOZ-waarde – namelijk 57% - heeft een besteedbaar inkomen tussen de 15.000 en 30.000 euro. Een kwart van deze huishoudens is een stel zonder kinderen, de helft is een eenpersoonshuishouden. Een kwart van alle huishoudens die een corporatiewoning bewonen van maximaal 150.000 euro, verdient minder dan 15.000 euro.   

Kijkend naar de verdeling op regionaal niveau, blijkt dat in Noordoost-Brabant, Oost-Groningen en de Achterhoek relatief het kleinste aantal huishoudens met inkomens van boven de 30.000 euro een corporatiewoning bewonen. Groot-Rijnmond was koploper in het huisvesten van huishoudens in ‘goedkope’ woningen.

Bron: cbs

Een greep uit ons leveranciersregister

Falco BV
Het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving ...
NARIS
Risicomanagement bij woningbouwcorporaties is vast goed!
Elro Dakbedekking
Elro is al sinds 1987 specialist op en voor het platte dak. In de loop van de jaren is Elro uitgegroeid ...