Woningcorporatie Steelande splitst en fuseert

Woningcorporatie Steelande splitst en fuseert

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Steelande wonen uit Hoogkerk heeft plannen om de woningcorporatie te splitsen in twee werkgebieden: HoogezandSappemeer en Groningen. De beide werkgebieden worden op 1 januari 2017 samengevoegd met respectievelijk Groninger Huis in Zuidbroek en Wierden en Borgen in Bedum. Door de samenvoeging houdt Steelande wonen op te bestaan.

Steelande wonen is een woningcorporatie in Hoogkerk met ongeveer 3.500 huurwoningen in de gemeenten Groningen en Hoogezand-Sappemeer. In 2014 werd duidelijk dat Steelande wonen door verschillende oorzaken niet zelfstandig kan blijven bestaan. Er zijn een aantal scenario’s ontwikkeld om te onderzoeken hoe de woningcorporatie de dienstverlening aan haar huurders en de volkshuisvestelijke opgave kan waarborgen. Hieruit bleek dat een splitsing en samenvoeging van de woningcorporatie de beste oplossing is.

In 2015 is Steelande wonen in gesprek geraakt met Groninger Huis uit Zuidbroek en Wierden en Borgen uit Bedum. Beide woningcorporaties zijn financieel gezond en hebben een solide organisatie. Bovendien grenst hun werkgebied aan het werkgebied van Steelande wonen. Dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven om in januari 2016 een intentieverklaring te ondertekenen voor een verregaande samenwerking.

De woningcorporaties hebben een officieel verzoek ingediend bij minister Blok van Wonen en Rijksdienst. De minister gaat de aanvraag beoordelen en neemt voor 1 januari 2017 een beslissing over de splitsing van Steelande wonen en de samenvoeging van het deel Hoogezand-Sappemeer met Groninger Huis en het deel Groningen met Wierden en Borgen.

De medewerkers van Steelande wonen hebben een werkgarantie. Dat betekent dat er geen gedwongen ontslagen vallen. Alle medewerkers hebben inmiddels een functieaanbod ontvangen voor de nieuwe werkplek. Alle huurders hebben een brief ontvangen waarin de plannen zijn uitgelegd.

Een greep uit ons leveranciersregister

Kiwa Technology B.V.
Kiwa Technology is een internationale dienstverlener en kennispartner in de energie- en waterketen ...
BOB-KOB Opleidingen
BOB Opleiding, Training en Advies is hét opleidingsinstituut voor kaderfunctionarissen en management in de bouw ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...