Utrecht krijgt 510 tijdelijke woningen

Utrecht krijgt 510 tijdelijke woningen

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties Mitros en Portaal gaan 510 tijdelijke sociale huurwoningen en 7 Skaeve Huse bouwen. De woningen komen op het braakliggende gebied Overtuin in Leidsche Rijn. Rond de zomer van 2017 zijn de woningen klaar om in te wonen. Mitros en Portaal zijn blij dat ze hiermee snel extra sociale huurwoningen kunnen bieden aan de stad Utrecht.

De tijdelijke studio’s zijn bedoeld voor jongeren. Er is ook ruimte voor andere mensen die woonruimte van de corporaties nodig hebben, zoals statushouders en mensen die de maatschappelijke opvang verlaten.

De 510 studio’s komen kant en klaar geleverd naar Leidsche Rijn en worden daarna geplaatst op de fundering. De woningen zijn 21 m2, gestoffeerd en volledig zelfstandig (eigen keuken en sanitair). De studio’s zijn verdeeld over 4 blokken, hebben elk 5 woonlagen en een lift. Ze staan rond een groen binnenterrein met een gebouw voor onder andere een beheerkantoortje, ontmoetingsruimte en wasruimte. De woningen zijn goed geïsoleerd (energielabel A). De huurprijs wordt circa 455 euro exclusief servicekosten.

De komst van Skaeve Huse is nieuw voor Utrecht. Zij zijn bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een prikkelarme woonomgeving. De bewoners krijgen intensieve begeleiding. Naast de 7 Skaeve Huse is er een achtste woning voor de begeleiders.

Een greep uit ons leveranciersregister

IsoBouw Systems BV
IsoBouw onderzoekt continu wat echt werkt in de praktijk. Door goed naar de markt te luisteren, is IsoBouw als geen ander ...
Aareon
Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal)...
Man&Mach
Wij zijn een specialist die niet alleen saneert, maar ook renoveert en herstelwerkzaamheden uitvoert ...