Wocozon

Wocozon

Bezoekadres
Leidse Rijn 55
3454 PZ Utrecht - De Meern
Contactgegevens
Telefoon: 085 - 744 10 58


We hebben maar één zonnig doel

Wat doet Wocozon
Wocozon heeft één duidelijke boodschap, zij maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer en brengt tevens de woonlasten van haar huurders flink omlaag. Dit is mogelijk dankzij het professionele en enthousiaste Wocozon team en de financiering door verschillende banken en lokale energiefondsen. Reeds tientallen corporaties zijn bij ons aangesloten en dit aantal stijgt in rap tempo. Wocozon heeft al vele duizenden zonnepanelen door heel Nederland geplaatst.

Wocozon werkt nauw samen met woningcorporaties
Als landelijk werkende stichting zonder winstdoelstelling heeft Wocozon een maatschappelijk doel om in samenwerking met woningcorporaties de huurders van sociale woningen de mogelijkheid te bieden om te kiezen voor zonnepanelen. Zij betalen zelf niets voor de zonnepanelen, alleen voor de opgewekte zonnestroom dan wel een vast bedrag per paneel. Wocozon ontzorgt de woningcorporaties in het gehele traject; op gebied van plaatsing, onderhoud, contracting, engineering, verzekering, monitoring, financiering en administratie. Indien de corporatie zelf wil financieren, dan is dit ook mogelijk.

Samen hebben we één doel: zonne-energie mogelijk maken voor sociale huurders en hen hiervan de voordelen bieden. Tevens sluit het all-in concept van Wocozon goed aan bij het realiseren van de landelijke duurzaamheids-doelstellingen. Daar de aangesloten woningcorporaties zelf de bestuurders kiezen van de Stichting hebben zij alle zeggenschap en wordt het gemeenschappelijk belang gewaarborgd.

Wat biedt Wocozon U
Groene energie is goed voor ons gezamenlijke milieu en terwijl de stroomprijzen maar blijven stijgen, levert zonnestroom via Wocozon steeds meer voordeel op. De huurders ontvangen prachtige zwarte zonnepanelen zonder daarin zelf te investeren noch de woningcorporaties. Als woningcorporaties liever zelf willen investeren dan is dit ook mogelijk.
De zonnepanelen zetten zonlicht om in stroom. De opgewekte stroom noemen we zonnestroom, die in de praktijk een flink deel van het totale stroomverbruik van de huurder kan gaan opwekken. De prijs voor zonnestroom ligt zo’n 25% lager dan de stroom van de markt energieleverancier. En doordat huurders zelf groene energie opwekken, dragen zij direct ook bij aan een beter milieu!

In 2025 zal naar verwachting vijf procent van alle sociale huurwoningen in Nederland door Wocozon zijn voorzien van zonnepanelen. Dat zijn ca. 120 duizend woningen met samen 1 miljoen zonnepanelen. Met zoveel PV systemen kunnen we gezamenlijk een belangrijk verschil maken en een omvattende jaarlijkse CO2 besparing bereiken!Word lid en profiteer!

De database bevat een compleet overzicht van alle woningcorporaties met contactpersonen. Tevens ook de mogelijkheid om complete exports te maken naar Excel.

De aanbieding

Een greep uit ons leveranciersregister


Jouw partner voor dak- en gevelmaterialen ...

Een gezond, comfortabel en duurzaam binnenklimaat met de woningbouw ventilatiesystemen van Orcon ...

Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...

Uw vastgoed in de gewenste conditie houden. Daar gaat het om bij schilderwerk en gevelonderhoud ...

Flynth is de grootste advies- en accountantsorganisatie voor het MKB ...

Gom: jouw schoonmaakpartner bij woningcorporaties ...