Duurzaamheid heeft een nieuw gezicht

Duurzaamheid heeft een nieuw gezicht

Gepubliceerd op:

Al meerdere generaties zet verffabrikant Caparol zich als familiebedrijf in voor de ontwikkeling van duurzame producten en het verbeteren van de ecologische voetprint. Wij geloven dat wij allemaal kunnen bijdragen aan duurzaamheid. Het is niet een kwestie van wachten tot morgen om te handelen. Het beste resultaathalen wij SAMEN. 

Caparol doet dit door in te zetten op klimaatneutrale productie, duurzame producten en duurzame verpakkingen. Een van die producten is CapaGreen Indeko-plus, sinds de jaren tachtig een vertrouwd gezicht in het binnenmuurverfsegment.

CapaGreen Indeko-plus
Indeko-plus was altijd al een uitzonderlijke binnenmuurverf en is dit nog steeds. Hij heeft nog steeds een ongeëvenaarde dekking en een mat en zeer schrobvast oppervlak. Maar waarom dan CapaGreen Indeko-plus? Caparol gebruikt vanaf nu voor de productie van het bindmiddel van Indeko-plus grotendeels herwinbare grondstoffen: biogas en bionafta. Dit leidt tot een reductie van 62% van de CO2-uitstoot (zie www.caparol.nl/indeko-plus) in vergelijking met conventionele bindmiddelen. Hoe meer klanten voor Indeko-plus kiezen, hoe meer onze hulpbronnen worden gespaard.

Duurzame verpakking
Ook CapaGreen Indeko-plus wordt nu geleverd in een verpakking die grotendeels gemaakt is van gerecycled plastic (PCR-materiaal). Deze wordt gemaakt van ingezameld plastic afkomstig uit huishoudens; van de eindgebruiker dus. In 2020 is Caparol begonnen met de omschakeling naar zo’n grijze emmer voor een selectie binnenmuurverven. Inmiddels is de stap gezet om voor álle binnenmuurverfverpakkingen een emmer van gerecycled plastic te gebruiken. In het geval van de 10 liter emmer wordt per emmer 0,3 kg CO2 bespaard ten opzichte van een conventionele verpakking die uit nieuw plastic wordt gemaakt. Dat klinkt misschien niet veel, maar de CO2-besparing van een pallet Indeko-plus komt overeen met een afgelegde afstand van 460 km met een middenklasse auto op diesel.

Klimaatneutrale productie
Ieder product laat een ecologische voetafdruk achter. Het minimaliseren hiervan is een belangrijke focus van onze R&D-activiteiten en een essentieel doel van onze bedrijfs- en productfilosofie, die gericht is op duurzaamheid, al vijf generaties lang. Caparol werkt sinds 2017 klimaatneutraal in haar productieprocessen en administratie op de Duitse productlocaties. De stroomvoorziening is omgezet naar 100% groene stroom uit herwinbare energiebronnen. De onvermijdelijke uitstoot wordt klimaatneutraal gemaakt door de aankoop van emissiecertificaten.


Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
RENSON
Gezond en comfortabel binnenklimaat? Onze missie!
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...