Woonstad Rotterdam eerste gebruiker van WocoWarm

Woonstad Rotterdam eerste gebruiker van WocoWarm

Gepubliceerd op:

WocoWarm is het nieuwe hybride PVT-systeem van Wocozon dat naast zonnestroom ook warmte levert aan bewoners van woningcorporaties. WocoWarm is inmiddels in vier pilotwoningen van Woonstad Rotterdam toegepast. De bewoners besparen hiermee aanzienlijk op energiekosten en CO2-uitstoot.

Wocozon levert nu naast PV-systemen ook PVT-systemen aan bewoners van woningcorporaties. De letters PVT staan voor Photo-Voltaisch en Thermisch. Dit hybride systeem levert naast zonnestroom ook warmte. Dit innovatieve project heeft de naam WocoWarm gekregen.

Het PV-systeem werkt hetzelfde als voorheen. Het T-deel ‘oogst’ de warmte op het dak en levert deze direct aan de woning: de warmte wordt afgegeven aan een glycolmengsel dat de warmte naar het water of de water-/waterwarmtepomp in huis brengt. De warmtepomp verwarmt water op een efficiënte manier voor ruimteverwarming in huis en voor warm tapwater.

Voor WocoWarm is geen aanpassing aan de schil van de woning of radiatoren nodig, omdat de CV-ketel blijft werken als het nodig is, bijvoorbeeld bij flink koude dagen. De warmtepanelen zitten achter de zonnepanelen en de warmtepomp heeft geen buiten-unit met ventilator. Het is een aanvulling op de bestaande CV-installatie die nu veel minder gebruikt hoeft te worden. Hiermee is het WocoWarm-systeem een onzichtbare, geruisloze installatie die de energielasten van de bewoner verlaagt en de CO2-uitstoot vermindert: een win-win situatie.

Woonstad Rotterdam is de eerste woningcorporatie die gebruikt maakt van WocoWarm. Woonstad Rotterdam is de grootste woningcorporatie van Rotterdam en de zesde van Nederland, en heeft ruim 56.000 woningen in beheer. Veel van deze woningen maken nog gebruik van aardgas. Verduurzaming is dan ook een belangrijke doelstelling voor de komende jaren. Zowel de bewoners als het milieu profiteren hiervan. Daarnaast draagt het bij aan de klimaatambities van de gemeente Rotterdam: een CO2-reductie van 49 procent in 2030 en volledig klimaatneutraal in 2050.

Om dit doel te bereiken organiseerde Woonstad Rotterdam de Energie Challenge. Hiermee daagde Woonstad Rotterdam de markt uit om met voorstellen te komen die duurzaam, uitvoerbaar en comfortabel zijn. Wocozon was met haar nieuwe PVT-systeem één van de vijf winnaars. De PVT-systemen van OptiSolar zijn inmiddels door Wocozon geïnstalleerd. De bewoners van Woonstad Rotterdam die meedoen aan deze WocoWarm-pilot profiteren er dus deze winter al van.

Gebruikers van WocoWarm gaan ongeveer €25,00 per maand besparen op hun energierekening. Daarnaast wordt ook ongeveer 50% CO2-uitstoot vermeden ten opzichte van de oude situatie. Na evaluatie van de pilot kan Wocozon een grootschalige uitrol mogelijk maken.

Wilt u meer weten of geheel vrijblijvend kennismaken? Neemt u dan contact op met Roland van der Klauw rvanderklauw@wocozon.nl of Rosalinde Klein Woolthuis rkleinwoolthuis@wocozon.nl. Telefonisch zijn we bereikbaar via  085 7 44 10 58.

Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
NIBE Energietechniek
Als Europees marktleider op het gebied van warmtepompen is NIBE dé partner voor de Nederlandse en Belgische markt ...