Nieuwe productcombinatie van Kawneer en Renson biedt esthetisch comfort

Nieuwe productcombinatie van Kawneer en Renson biedt esthetisch comfort

Gepubliceerd op:

Kawneer en Renson hebben de handen ineengeslagen en bieden een esthetische combinatie van ventilatievoorziening en kozijnsysteem. Een oplossing die naast esthetiek ook geluidwering, comfort en wind- en waterdichtheid biedt.

In Nederland worden kozijnen van buitenaf tegen een stelkozijn geplaatst. De ventilatieroosters worden over het algemeen geplaatst op glas. Zeker wanneer het gaat om geluidwerende roosters is dat niet altijd even fraai. Daarom heeft Renson een rooster ontwikkeld dat onder andere bovenop het RT kozijnsysteem van Kawneer geplaatst kan worden, de Invisivent NL. De rubberdichting uit de flens van het kozijn loopt mooi door in de flens van het rooster en zorgt zo voor een wind- en waterdicht geheel.

Kwaliteitsgarantie
Zowel de RT 72 Reflex als de Invisivent NL ondergingen afzonderlijk al de nodige testen. Nu is ook de combinatie van deze twee producten uitgebreid getest door SKG in het Test & Trainingscenter van Kawneer in Harderwijk. De totaaloplossing van duurzaam raamkozijn met toprooster scoorde bij die officiële en onafhankelijke testen hoog op water- en winddichtheid. Daarmee is aangetoond dat de combinatie van kozijn én rooster een wind- en waterdicht geheel vormt. Dat voorkomt een water- en/of luchtlek tussen kozijn en ventilatierooster op de bouwplaats, waardoor potentiele faalkosten worden gereduceerd.

Deze testresultaten vormen een eerste stap in de goede richting voor een gecombineerde kwaliteitsgarantie. Deze kwaliteitsgarantie beantwoord aan de wens van de markt om potentiele lekken van kozijnen in combinatie met ventilatieroosters te verminderen.

Een gezonde leef- en woonomgeving
Het esthetische RT 72 profiel van Kawneer heeft een diepte van slechts 72 mm. Dankzij de slanke raamstijlen kan men zo optimaal profiteren van het binnenvallende daglicht. Samen met de goede akoestische eigenschappen van de Renson Invisivent NL zorgt dit voor een gezonde leef- en woonomgeving.

De Invisivent NL is zowel toepasbaar op de RT-raamprofielen als de schuifpuien van Kawneer. Het kozijn en het ventilatierooster worden in dezelfde kleur uitgevoerd, zodat het een mooi geheel vormt. Daarnaast zijn de aluminium RT-raamprofielen van Kawneer thermisch onderbroken en uitgevoerd met een speciale, gepatenteerde coating die zorgt voor een verbeterde isolatie.

Bekijk voor meer informatie de video:

Een greep uit ons leveranciersregister

Econtro
Het merkonafhankelijke platform voor beheer, monitoring en energiesturing ...
Lightronics B.V.
Altijd de juiste lichtoplossing ...
Valprevent BV
Valprevent adviseert, ontwerpt, installeert en onderhoudt valbeveiliging voor de meest uiteenlopende toepassingen ...