Half miljoen levensloopgeschikte woningen nodig

Half miljoen levensloopgeschikte woningen nodig

Gepubliceerd op:

Van alle ouderen in ons land, wil 90% zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Dat betekent dat er meer levensloopgeschikte woningen nodig zijn dan waar het huidige beleid in voorziet. Als ouderen  geen geschikte, aangepaste woningen vinden,  zullen de zorgkosten op termijn exploderen.

Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy in opdracht van Wel Thuis, een samenwerkingsverband van onder andere de zorgbranche, overheid, woningcorporaties en de installatiesector. Uit het onderzoek blijkt dat de komende jaren ongeveer een half miljoen woningen levensloopgeschikt gemaakt moeten worden, om aan de groeiende vraag te voldoen. Daar is nieuw beleid voor nodig. Volgens Samenwerkingsverband Wel Thuis is het levensloopgeschikt maken van bestaande woningen de belangrijkste oplossing om de oplopende zorgkosten in de hand te houden en zelfs terug te dringen.  Dat kan met veelal eenvoudige technische maatregelen en tegen geringe kosten, aldus Wel Thuis. De organisatie bewijst dat in de modelwoning Wel Thuis in Delft. Deze woning heeft de afgelopen twee jaar open gestaan voor het publiek.

Een greep uit ons leveranciersregister

De Huischmeesters
Wij zijn woonondernemers die zich richten op het (tijdelijk) transformeren en herbestemmen van overtallig vastgoed ...
Nu-Swift Brandbeveiliging B.V.
Nu-Swift Brandbeveiliging draagt bij aan een veiliger Nederland door het leveren van een breed pakket van veiligheidsproducten ...
Noodliften.nl B.V.
Noodliften.nl is dé specialist als het gaat om het tijdelijk plaatsen van trapliften in openbare trappenhuizen ...