Huurprijs vrije sector stijgt fors in grote steden

Huurprijs vrije sector stijgt fors in grote steden

Gepubliceerd op:

De huurprijzen voor vrije sector woningen in Nederland zijn in het tweede kwartaal van dit jaar met 2,3% gestegen in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in de vier grote steden Amsterdam (+7%), Den Haag (+7%), Rotterdam (+9%) en Utrecht (+7%) stegen de huurprijzen hard. Dat blijkt uit huurmarktcijfers van Pararius Huurwoningen.

De gemiddelde huurprijs van een vrije sector woning in Nederland steeg naar 12,71 euro per vierkante meter per maand. In Amsterdam betaalt een huurder momenteel gemiddeld 20,68 euro per vierkante meter per maand voor een vrije sector huurwoning. Nooit eerder was de huurprijs zo hoog in Amsterdam. De verbetering van de situatie op de koopmarkt is groot waardoor particulieren hun woningen te koop en niet te huur aanbieden. Ondertussen is er een groeiende groep mensen met een middeninkomen geïnteresseerd in een vrije sector woning in de stad.

In de zes grootste steden van Nederland stegen de huurprijzen in het tweede kwartaal van 2015 ten opzichte van het hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Rotterdam was koploper waar de huurprijs in een jaar tijd steeg met 9,4%. Amsterdam + 7,1%, Den Haag + 6,8%, Eindhoven + 1,8% Tilburg + 3,6%, Utrecht + 7,3%. De huurprijzen in Amsterdam liggen gemiddeld 50% hoger dan de huurprijzen in de vier andere grote steden.

Een greep uit ons leveranciersregister

Pre-Lite
Pre-Lite levert een breed assortiment hoogwaardige LED armaturen tegen de scherpste prijs in Nederland ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
Duco Ventilation & Sun Control
Duco, een toonaangevend producent in Europa van ventilatie- en zonweringsystemen ...